avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in picioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in picioare

Buna ziua.am o intrebare:lucrez la o firma,doar in picioare.incep sa imi apare vene (mostenesc varicele de la mama).din pacate nu am reusit sa imi gasesc altceva,unde pot alterna statul in picioare cu statul pe scaun.exista ceva facilitati pentru acest regim?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:40, 7 Ianuarie 2017
Nu exista facilitati pentru o astfel de activitate, insa angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.

De asemenea, angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, ca măsură de protecţie a salariatului.

Doctrina a opinat : "Modificarea temporară a locului şi felului muncii, fără consimţământul salariatului, ca măsură de protecţie a acestuia, se întemeiază de regulă pe starea sănătăţii salariatului, care de exemplu, este pensionat pentru invaliditate de gradul III sau care nu mai poate presta munca pe carea o avea datorită unei boli profesionale sau a unui accident de muncă. ..... (Alexandru Athanasiu, Luminiţa Dima, Dreptul muncii, Editura All Beck, Bucureşti, 2005, p. 89)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii angajator gabrielion gabrielion Buna ziua!Am bronsita astmatica si alergii cu angioedem facial.Lucrez in mediu toxic cu acetona industriala,perclor,gaz avionabil,uleiuri industriale,in ... (vezi toată discuția)
Probleme de sanatate, schimbare loc de munca ? oanaportar oanaportar Un coleg reclama conducerii institutiei ca, datorita conditiilor de munca ( mucegai, praf, carii, ….), ii este afectata sanatatea, a capatat astm, are ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva sgheorghe sgheorghe am lucrat ca tamplar univerasl la o firma privata din data de 20 03 2003 in n luna octombrie 2013 am fost diagnostigat cu henie de disc am fost operat si am ... (vezi toată discuția)