avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligatii angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligatii angajator

Buna ziua!Am bronsita astmatica si alergii cu angioedem facial.Lucrez in mediu toxic cu acetona industriala,perclor,gaz avionabil,uleiuri industriale,in contact direct.Daca vreau sa-mi schimb locul de munca in cadrul aceleiasi societati,angajatorul are vreo obligatie?Bineinteles ca am acte medicale doveditoare.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gabrielion , utilizator 14:36, 13 Martie 2017
Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod. (art.48 C.mun.)

in doctrina s-a opinat ca : "Modificarea temporară a locului şi felului muncii, fără consimţământul salariatului, ca măsură de protecţie a acestuia, se întemeiază de regulă pe starea sănătăţii salariatului, care de exemplu, ......., nu mai poate presta munca pe care o avea datorită unei boli profesionale sau a unui accident de muncă. În aceeaşi situaţie se află şi femeile gravide, cele care au născut recent sau cele care alăptează şi al căror loc de muncă prezintă riscuri." (Alexandru Athanasiu, Luminiţa Dima, Dreptul muncii, Editura All Beck, Bucureşti, 2005, p. 89)
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in picioare alyna_maria32 alyna_maria32 Buna ziua.am o intrebare:lucrez la o firma,doar in picioare.incep sa imi apare vene (mostenesc varicele de la mama).din pacate nu am reusit sa imi gasesc ... (vezi toată discuția)
Probleme de sanatate, schimbare loc de munca ? oanaportar oanaportar Un coleg reclama conducerii institutiei ca, datorita conditiilor de munca ( mucegai, praf, carii, ….), ii este afectata sanatatea, a capatat astm, are ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva sgheorghe sgheorghe am lucrat ca tamplar univerasl la o firma privata din data de 20 03 2003 in n luna octombrie 2013 am fost diagnostigat cu henie de disc am fost operat si am ... (vezi toată discuția)