avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca in conformitate cu starea de sanatate a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca in conformitate cu starea de sanatate a salariatului

Buna ziua

Un salariat persoana cu handicap ce lucreaza in sectorul bugetar de 15 ani pe aceeasi fisa a postului neschimbata de 15 ani doreste din cauza deteriorarii starii de sanatate repartizarea unor sarcini in concordanta cu actuala stare a sanatatii sale.
Cui trebuie adresata cererea si in baza caror prevederi legale? Ce se poate face in caz de refuz al superiorului ierarhic de a comuta pe alte sarcini?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 26 Aprilie 2012
poate solicita mutarea in cadrul altui compartiment...unde sunt sarcini mai putine si mai usoare. :)
1. Art.48 C.mun: Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fara consimţamantul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţa majora, cu titlu de sancţiune disciplinara sau ca masura de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevazute de prezentul cod.

Modificarea temporara a locului şi felului muncii, fara consimţamantul salariatului, ca masura de protecţie a acestuia, se întemeiaza de regula pe starea sanataţii salariatului, care de exemplu, nu mai poate presta munca pe carea o are datorita unei boli profesionale.
Modificarea temporara a locului şi felului muncii, fara consimţamantul salariatului, ca masura de protecţie a acestuia, dureaza întreaga perioada în care salariatul se afla în situaţia care impune masura de protecţie.

2. Existenta unei recomandari medicale care impune angajatorului schimbarea felului/locului de munca al salariatului în interesul asigurarii sanatatii acestuia.
art.189 (2) C.mun: În vederea realizării sarcinilor ce îi revin medicul de medicină a muncii poate propune angajatorului schimbarea locului de muncă sau a felului muncii unor salariaţi, determinată de starea de sănătate a acestora.
iata un exemplu de raspuns superfluu pentru care totusi ati irosit ceva timp sa tastati dar nu sa ganditi in profunzime dar va multumesc pentru munca manuala depusa caci in ceea ce priveste efortul intelectual al doilea raspuns e cu mult mai competent...
scusa....am crezut ca postarea e in forumul " functionarii publici si problemele lor juridice", si am dat un raspuns aplicabil functionarilor publici. :slap:
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2012
mihaicalinescu2005, utilizator
scuze deasemeni, dar exista functionari publici cu statut de persoana cu handicap si care, in plus, imbatranesc dupa 15 ani vechime si de aici o serie de probleme ...

Alte discuții în legătură

Schimbare post(loc de munca) pe temei medical ceciortan ceciortan Stimate Doamne, Domni, Va rog sa impartasiti cu mine, parerile dvs legate de urmatorul subiect: Sotia mea a fost transferata in cadrul aceleiasi ... (vezi toată discuția)
Legislatie gravide scheentzy scheentzy Este legala si / posibila reducerea numarului de ore, deci si a venitului in cazul unei angajate in stare de graviditate (fara acordul acesteia) ? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Modificare contract individual ContSters48919 ContSters48919 O informare asupra modificarii starii de sanatate a angajatului respectiv un infarct miocardic si o internare la spitalul de psihiatrie face obligatorie ... (vezi toată discuția)