avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca in conformitate cu starea de sanatate a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca in conformitate cu starea de sanatate a salariatului

Buna ziua

Un salariat persoana cu handicap ce lucreaza in sectorul bugetar de 15 ani pe aceeasi fisa a postului neschimbata de 15 ani doreste din cauza deteriorarii starii de sanatate repartizarea unor sarcini in concordanta cu actuala stare a sanatatii sale.
Cui trebuie adresata cererea si in baza caror prevederi legale? Ce se poate face in caz de refuz al superiorului ierarhic de a comuta pe alte sarcini?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 26 Aprilie 2012
Revenind la problema dvs : Cui trebuie adresata cererea si in baza caror prevederi legale? Ce se poate face in caz de refuz al superiorului ierarhic de a comuta pe alte sarcini?

Sunt doua posibilitati fie angajtorul dvs invoca art.48 C.mun. , fie mergeti la medicul de medicina muncii care va emite o recomandare pentru modificarea locului sau felului muncii. Dupa aobtinerea acestei recomandari va adresati institutiei unde va desfasurati activitatea.

Legea nr.188/1999 prevede:
Art. 117. - Dispoziţiile prezentei legi se completează cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu reglementările de drept comun civile, administrative sau penale, după caz, în măsura în care nu contravin legislaţiei specifice funcţiei publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare post(loc de munca) pe temei medical ceciortan ceciortan Stimate Doamne, Domni, Va rog sa impartasiti cu mine, parerile dvs legate de urmatorul subiect: Sotia mea a fost transferata in cadrul aceleiasi ... (vezi toată discuția)
Legislatie gravide scheentzy scheentzy Este legala si / posibila reducerea numarului de ore, deci si a venitului in cazul unei angajate in stare de graviditate (fara acordul acesteia) ? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Modificare contract individual ContSters48919 ContSters48919 O informare asupra modificarii starii de sanatate a angajatului respectiv un infarct miocardic si o internare la spitalul de psihiatrie face obligatorie ... (vezi toată discuția)