avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fortata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fortata?

Buna ziua,

Recunosc ca am gasit site-ul dvs. mult mai tarziu decat as fi avut nevoie.
Am o nedumerire si as vrea sa clarific cam cum ar fi trebuit sa procedez atunci...
Anul trecut am fost angajata pe un post de junior auditor pe o perioada de 6 luni din care primele 3 au fost considerate cu jumatate de norma. In timpul lunii decembrie, la final s-au anuntat niste evaluari din partea superiorilor (evaluari care nu faceau parte din politica interna a firmei). Astfel mi s-a comunicat ca nu m-as fi incadrat in limitele stabilite de ei, ca nu mi se potriveste mie jobul si ca trebuie sa aleg intre desfacere de comun acord a CIM sau demisie. Luasem primele examene de acreditare ACCA spre deosebire de alti colegi ai mei si dupa parerea mea evaluarile facute mi s-au parut extrem de subiective si superficial aplicate, din moment ce in cele 3 luni de munca full-time nu am avut atat de multa activitate pentru a putea fi corect evaluata. Fiind relativ usor de influentat am cedat si mi-am scris demisia. Acum regret enorm graba, nechibzuinta si faptul ca am cedat prima, mi-a pricinuit incercari mai grele de a obtine un alt loc de munca. In curand voi avea un interviu cu un angajator din aceeasi breasla sa zice asa si nu stiu cum sa explic situatia cat sa nu ma dezavantajeze in procesul de recrutare.

V-as fi recunoscatoare pentru parerea dvs, ce ar fi trebuit sa fac atunci si cum ma poate afecta acum ?
Va multumesc!
As vrea sa stiu cam cum ar fi
Cel mai recent răspuns: andreutza222 , utilizator 10:00, 9 Iunie 2009
Adevarul este cel mai bun mijloc de a convinge. Asta va conta in ceea ce priveste corectitudinea d-voastra. chiar daca veti fi respins.
Acum nu trebuie sa fiti dezanagita!...sunt angajatori si angajatori.Important este ca profesionalismul Dmv sa impresioneze nu prin vorbe , ci prin fapte.
Din ceea ce ati precizat rezulta subiectivismul angajatorului.Si dmv aveati dreptul la o evaluare a performantelor , dar repet acum nu are rost sa va focusati pe ce a fost. Incercati sa cititi o fisa a postului pentru postul care il urmariti , codul muncii care va relateaza atat drepturile cat si obligatiile....si mult succes in tot ce doriti sa inteprindeti.
1. Indiferent ce ar fi trebuit sa faceti atunci, nu se mai poate face.
2. Nu vad de ce sa il intereseze viitorul angajator cum ati plecat de la fostul angajator? Dvs. scrieti CV-ul si i-l dati iar el, daca vrea sa stie mai multe despre activitatea profesionala, poate contacta pe fostul angajator, in conditiile Codului muncii:
Art. 29. - (1) Contractul individual de munca se incheie dupa verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea.
(2) Modalitatile in care urmeaza sa se realizeze verificarea prevazuta la alin. (1) sunt stabilite in contractul colectiv de munca aplicabil, in statutul de personal - profesional sau disciplinar - si in regulamentul intern, in masura in care legea nu dispune altfel.
(3) Informatiile cerute, sub orice forma, de catre angajator persoanei care solicita angajarea cu ocazia verificarii prealabile a aptitudinilor nu pot avea un alt scop decat acela de a aprecia capacitatea de a ocupa postul respectiv, precum si aptitudinile profesionale.
(4) Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la functiile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.
3. Pentru viitor, va sfatuiesc sa nu mai semnati ceva ce vi se pare dubios, sa luati legatura cu noi sa va spunem daca este corect, legal ceea ce semnati.
Multumesc frumos pentru toate raspunsurile primite! :)
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia evaluarii la angajare marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Este obligatoriu evaluarea la angajare ? (vezi toată discuția)
Preaviz Anna94 Anna94 Buna ziua! In urma cu doua săptămâni am semnat cererea de demisie de la locul de munca,urmând perioada preavizului de 20 de zile.Acum 2 zile am primit ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor-urgent eujad eujad o salariata care nua vrut sa plece din societate tb data afara pe necorespundere.S-a facut decizie de testare ( 15 zile ), ieri a dat testul, nu a trecut , ... (vezi toată discuția)