avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Buna ziua! In urma cu doua săptămâni am semnat cererea de demisie de la locul de munca,urmând perioada preavizului de 20 de zile.Acum 2 zile am primit salariul aferent lunii trecute și nu este ceea ce mi s-a comunicat la angajare.As dori sa știu dacă în mod legal mi se poate întâmpla ceva dacă părăsesc locul de munca pe perioada preavizului?
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 11 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca v-ati dat demisia si este cu preaviz , atunci absenţa nemotivată de la locul de muncă în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a dvs, inclusiv prin desfacerea disciplinara a c.i.m.
Dar ma poate afecta pe viitor?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incetarea c.i.m. in baza unui anumit articol din Codul Muncii nu ar trebui sa afecteze o viitoare angajare a fostului salariat.
Important ar fi sa primeze aptitudinea si capacitatea profesionala a fostului salariat de a-si indeplini atributiile corespunzatoare la noul loc de munca.

Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului de munca Mara c Mara c Un angajator iti paote desface contractul de munca dupa ce lai anuntat si ai facut cererea de demisie cu litera i\"sau indisciplinar doar pentru faptul ca nu ... (vezi toată discuția)
Demisia dupa 3 luni determinate si anexa indeterminat Cinetic Cinetic Buna ziua. Am fost aganajat la o firma cu contract determinat de 3 luni dupa care mi sa dat o anexa in care contractul continua cu unul nedeterminat . ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata Hope93 Hope93 In cazul unui contract de munca pe perioada determinata de un an de zile, in functie de conducere, durata preavizului este de 45 de zile lucratoare. Intrebarea ... (vezi toată discuția)