Un angajator iti paote desface contractul de munca dupa ce lai anuntat si ai facut cererea de demisie cu litera i"sau indisciplinar doar pentru faptul ca nu Poti sa in termenul de preaviz... Si eu inafara ca eram barman mai avem grija si de aparatele de joc fara cu contract de munca pe ele separat de cel de bar sau un certificat de garantie pentru bani care ii aveam sau ii scoteam din aparate, si acum ma pun sa dau banii inapoi care numi eseau la aparate...
Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
Litera"i" nu mai exista .. desfacerea disciplinara a c.i.m. = art.61 lit.a C.mun.
Nu conteaza motivul invocat... Salariatului are obligatia de a indeplini atributiile ce ii revin conform fisei postului, precum si obligatia de a respecta disciplina muncii.
Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
Incetarea c.i.m. in baza unui anumit articol din Codul Muncii nu trebuie sa afecteze o viitoare angajare a fostului salariat.
Important este sa primeze aptitudinea si capacitatea profesionala a fostului salariat de a-si indeplini atributiile corespunzatoare la noul loc de munca.
Insa, angajatorul nou poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.
Preaviz
Anna94
Buna ziua! In urma cu doua săptămâni am semnat cererea de demisie de la locul de munca,urmând perioada preavizului de 20 de zile.Acum 2 zile am primit ... (vezi toată discuția)