avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacerea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacerea contractului de munca

Un angajator iti paote desface contractul de munca dupa ce lai anuntat si ai facut cererea de demisie cu litera i"sau indisciplinar doar pentru faptul ca nu Poti sa in termenul de preaviz... Si eu inafara ca eram barman mai avem grija si de aparatele de joc fara cu contract de munca pe ele separat de cel de bar sau un certificat de garantie pentru bani care ii aveam sau ii scoteam din aparate, si acum ma pun sa dau banii inapoi care numi eseau la aparate...
Cel mai recent răspuns: Mara c , utilizator 16:25, 20 Octombrie 2017
Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

Litera"i" nu mai exista .. desfacerea disciplinara a c.i.m. = art.61 lit.a C.mun.
Da dar eu am mentionat in cererea de demisie ca din cauz domiciliului nu pot ramane in termenul de preaviz
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
Mara c, utilizator
Nu conteaza motivul invocat... Salariatului are obligatia de a indeplini atributiile ce ii revin conform fisei postului, precum si obligatia de a respecta disciplina muncii.

Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Si ce cosecinte poate avea acest fapt nu ma mai poate angaja nimeni ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incetarea c.i.m. in baza unui anumit articol din Codul Muncii nu trebuie sa afecteze o viitoare angajare a fostului salariat.
Important este sa primeze aptitudinea si capacitatea profesionala a fostului salariat de a-si indeplini atributiile corespunzatoare la noul loc de munca.

Insa, angajatorul nou poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.

Alte discuții în legătură

Preaviz Anna94 Anna94 Buna ziua! In urma cu doua săptămâni am semnat cererea de demisie de la locul de munca,urmând perioada preavizului de 20 de zile.Acum 2 zile am primit ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata Hope93 Hope93 In cazul unui contract de munca pe perioada determinata de un an de zile, in functie de conducere, durata preavizului este de 45 de zile lucratoare. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Demisia dupa 3 luni determinate si anexa indeterminat Cinetic Cinetic Buna ziua. Am fost aganajat la o firma cu contract determinat de 3 luni dupa care mi sa dat o anexa in care contractul continua cu unul nedeterminat . ... (vezi toată discuția)