avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

sunt nascuta in aprilie 1960 si am 30 ani de munca in tara plus vreo 3 ani in strainatate. stie cineva când pot iesi la pensie si daca se cumuleaza anii lucrati afara ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:26, 15 Ianuarie 2015
1. Perioada lucrata in UE se adauga stagiului de cotizare din Romania.

2. Pentru o femeie nascuta in aprilie 1960 varsta standard de pensionare este de 61 de ani si 9 luni, stagiul complet de cotizare este de 31 de ani si 9 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

3. Puteti solicita:
- pensie pentru limita de varsta, la 61 de ani si 9 luni, in ianuarie 2022;
- pensie anticipata partiala, la 56 de ani si 9 luni, in ianuarie 2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia anticipata partiala ddena ddena Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca exista si daca se aplica PENSIA ANTICIPATA PARTIALA, pentru varsta de minim 55 de ani si minim 30 de ani ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi anticipat partial la pensie? rbigiu rbigiu Buna ziua! Parintii mei sunt ambii in somaj si au situatii destul de grele si am vrea sa stim cand se pot pensiona anticipat partial. Mama s-a nascut pe 15 ... (vezi toată discuția)
Pensionare kero kero Femeie nascuta in 15 aprilie 1960, am 10 ani % in grupa I. Va rog respectos sa-mi spuneti cand ma pot pensiona. Multumesc anticipat (vezi toată discuția)