avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Drepturi de autor pentru videochat
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Drepturi de autor pentru videochat

Buna ziua , am o intrebare preventiva sa adresez Domnilor Avocati .
Sa zicem ca o persoana care lucreaza in domeniul video chat , banuiesc ca toata lumea stie ce inseamna (transmitere de imagini si sunet live pe anumite siteuri speciale pentru asta) si cineva te filmeaza in timp ce faci asta apoi ajunge acel filmulet pe internet , in ziar sau tv asta fara acordul tau sau tu sa fi stiut asta , care sunt drepturile acelei persoane ?
de acord , dar daca televiziunile etc ... redau acea filmare .. fara acordul siteului sa zicem .. degeaba este strearsa filmarea dupa , deja ei aduc un prejudiciu moral modelului .. o vede toata tara .. in plus modelul are optiunea de a bana Romania , deci dorinta ei este de a fi privata pentru Romania , nici asta nu inseamna nimic ?
tgeorgescu a scris:

Problema se pune: cine a difuzat imaginile, a facut-o cu sau fara permisiune prealabila din partea websiteului?

Mai mult ca sigur e vorba doar de un reportaj facut de un ziar sau site de cancanuri in care apare vreo romanca cvasicunoscuta ofuscata de faptul c-a fost data in vileag cu activitatea ei.Si probabil acel material video difuzat nu reprezinta decat franturi dintr-o sesiune de videochat .Daca au dat si sursa , s-au scos , au respectat legea copyright-ului .
la ce te referi alberto cu "daca au dat si sursa s-au scos , au respectat legea copyrightului " ? Eu da ma refer la cancan si la televiziune nu la un simplu website ... websiteurile iti sterg filmarea in cateva minute de cand le trimiti un email ... si asta o face modelul nu siteul . Vorbim aici de ipostaze mult mai serioase , una este un site web alta este o stire la tv
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2015
titus_steel, utilizator
daca dadeau filmarea/sesiunea cap-coada incalcau legea copyright-ului , neavand permisiunea autorului , daca dai doar scurte imagini/filmari si specifici sursa , nu incalci nicio lege
Nu stiu daca este asa sau nu dar, cel putin nu ar trebuie sa arate persoanle din clip la fata ..daca nu le arata la fata si cenzureaza in zona fetei ..da s-au scos ..
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2015
titus_steel, utilizator

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de trademark infringement in cazul unui website RazvanR RazvanR Buna ziua, Am o intrebare ceva mai complexa legata de posibile procese de trademark infringement in cazul unui website hostat pe server din SUA. O scura ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor poze llukas llukas Am gasit pe internet site-uri care vand imagini dar nu iti ofera dreptul de a le imprima pe diferite obiecte pentru vanzare. Daca cumpar aceste imagini si le ... (vezi toată discuția)
Fotografie de pe facebook distribuita pe alt site fara acordul meu vlad_style22 vlad_style22 Bună seara, îmi cer scuze că vin aici cu acest cont nou şi fără a avea un \\"trecut\\" în spate însă sunt destul de \\"disperat\\" în momentul de ... (vezi toată discuția)