avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Declaratia informativa 392B
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Declaratia informativa 392B

Buna ziua, Azi 15.01.2015, am trecut pe la ANAF sa vad ce declaratii sunt obligat sa depus in aceasta luna. Pe langa D220, D200, si D600, de data aceasta mi s-a mentionat si D392B. Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestari servicii si achizitiile efectuate in anul ..... Intrebarea mea este daca sunt obligat sau nu sa depun aceasta declaratie?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 20:09, 15 Ianuarie 2015
"392B Declaraţie informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul ... (OPANAF 93/2014) Se completează de către persoanele impozabile care, la data de 31 decembrie a anului de referinţă, respectiv a anului pentru care se depune acest formular, nu erau înregistrate în scopuri de TVA, potrivit dispoziţiilor art.153 din Codul fiscal şi a căror cifră de afaceri realizată la acea dată, excluzând veniturile obţinute din vânzarea de bilete de transport internaţional rutier de persoane, este inferioară sumei de 220.000 lei. Nu se depune în situaţia în care persoanele impozabile nu au desfăşurat în anul de referinţă livrări de bunuri şi prestări de servicii în interiorul ţării şi/sau achiziţii efectuate din ţară. Se depune la organul fiscal competent, până la data de 25 februarie, inclusiv, a anului următor celui de raportare. Se depune, în format electronic, însoţit de formularul editat de persoana impozabilă cu ajutorul programului de asistenţă, semnat şi ştampilat."
Deci, avand in vedere cele de mai sus, vedeti daca trebuie sa depuneti ori ba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 392 b CORNEA ADRIAN CORNEA ADRIAN Buna ziua. Am un PFA , nu sunt platitor de TVA. In anul 2014 nu am avut activitate cifra de afaceri fiind 0. Am inteles ca si in aceste conditii trebuie ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratie 392b amelia16 amelia16 agentii de asigurari trebuie sa depuna declaratia 392B? (vezi toată discuția)
Declaratii 392a / 392b ileana nico ileana nico Buna ziua, Pentru un PFA inscris in scop de TVA si care livreaza prestari servicii intracomunitare ( incepand din ian.2014). cu facturare lunara in euro, ... (vezi toată discuția)