Buna ziua tuturor !
O scurta intrebare : proces suspendat, se poate nota litigiu pe baza certificatului de grefa in cartea funciara ?
Scurta descriere a situatiei de fapt : Am facut un contract (pact comisoriu grad 4 ) cu x ca intr-un an sa-i achit un teren (situat la strada), am platit 60% din pret , dar m-am impotmolit.
Imi deschide actiune si dupa al 2-lea termen ne intelegem sa rezolvam treaba (ma angajez sa-i platesc in rate, pe parcursul a inca 1 an) si suspenda procesul.
Ok la 4 saptamani dupa suspendare hop litigiu in carte, astfel ca eu nu pot vinde terenul, nu pot face activitatea pe care mi-am propus-o.
Ce-i de facut ?
Stie cineva concret cu sta treaba cu astia de la OCPI ?
Este dreptul raclamantului sa solicite notarea litigiului in cartea funciara, oricand dupa inregistrarea acestuia pe rolul instantei.
Suspendarea litigiului nu constituie un impediment pentru notare.
Puteti vinde imobilul (notarea litigiului nu indisponibilizeaza bunul), dar va trebui sa ajungeti la un acord cu reclamantul in aceasta privinta. Altfel, cumparatorul nu va putea invoca buna credinta intemeiata pe continutul cartii funciare, riscand desfiintarea contractului. Cu alte cuvinte, nu cred ca veti gasi un cumparator in situatia de fata, care sa accepte cumpararea bunului fara un acord cu reclamantul.