avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit si taxe pe venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit si taxe pe venit

Buna ziua, lucrez online pentru o firma din Canada si sunt platit intr-un cont Payoneer (mentionez ca nu am nici un contract semnat). In acest caz, primind bani din afara tarii intr-un cont privat sunt obligat sa platesc taxe statului roman pentru a nu fi luat in evidenta de fisc(din cate stiu fiscul nu are acces decat daca este sesizat de banca)? Cunosc persoane care castiga peste 100000 de euro anual din servicii online dar sunt neplatitori de taxe si nici nu au avut probleme cu fiscul,as vrea sa stiu daca exista un prag anual pe care, daca il depasesc, sunt obligat sa declar veniturile mele? Daca exista, care ar fi solutia optima pentru a plati mai putine taxe? (PFA/SRL). Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 17:31, 15 Ianuarie 2015
Orice persoană care realizează venituri din România sau din afara ei, sunt obligați să le declare și să achite taxe.
Mai ok ar fi cu PFA.
Daca sunteti programator sau o meserie asimilata, puteti infiinta PFA care sa aiba norma fixa de impozitare, si ati datora o suma fixa, indiferent de sumele castigate.
Depinde insa ce ocupatie aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe câștigurile din pariuri sportive online horatyus horatyus Bună ziua, Sunt nou pe acest forum și nu știu dacă acest subiect a mai fost discutat sau nu și prin urmare am să rog pe cineva să îmi ... (vezi toată discuția)
Impozitare renta viagera (din marea britanie) in romania shebarebecca shebarebecca Sotul meu este cetatean britanic si poseda un certificat de inregistrare romanesc care ii atesta un drept de rezidenta in Romania, fiind casatorit cu un ... (vezi toată discuția)
Declaratie venit din vanzare actiuni americane andreikaid andreikaid Cand trebuie platit impozitul pe venit provenit din vanzarea de actiuni? (Mentionez ca este vorba de actiuni pe burse americane, iar tranzactiile sunt ... (vezi toată discuția)