avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cine poate tine contabilitatea intr-un SRL?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cine poate tine contabilitatea intr-un SRL?

Cine poate tine contabilitatea intr-un SRL? Care este minimul de studii cerut?

(Intreb pentru ca am auzit de la cineva ce face studii economice ca doar contabilii cu doctorat au drept de semnatura)
Cel mai recent răspuns: Cabinet Expert Contabil , Contabil 19:44, 15 Ianuarie 2015
La SRL-uri trebuie depus bilant,acest bilant se incheie doar de un contabil autorizat adica are parafa si drept de semnatura.
Cu doctorat pentru evidenta contabila, cam exagerat.
Contabilitatea uni SRL poate fi tinuta de orice persoana care are studii economice superioare daca este angajata societatii sau este contabil autorizat sau expert contabil si incheie un contract in acest sens cu SRL-ul.Aceasta persoana, angajata cu studii economice superioare, sau membru al CECCAR va putea intocmni si semna declaratiile fiscale si bilantul daca va primi imputernicire notariala de la administratorii societatii.
Puteti consulta legea contabilitatii 82/1991
Mentionez ca orice economist poate sa-si faca semnatura electronica, iar parafa expertului contabil se foloseste in special pentru expertizele contabile.
Asa este legea, totusi cand alegeti un contabil puteti tine cont de faptul ca, obtinerea calitatii de expert contabil implica 3 ani de pregatire si examene dupa terminarea facultatii si studiu continuu pentru mentinere si dezvoltarea profesionala.Cel putin asa ar trebui.
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2015
Cabinet Expert Contabil, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare bilant 2017 entitate mica ionela11 ionela11 Buna ziua, Cine poate semna bilantul pentru anul 2017 pentru o entitate mica?....Eu sunt angajata doar economist ...deci nu pot semna (vezi toată discuția)
Semnare situatii financiare persoana fizica ROANA ROANA Am o nelamurire in ceea ce priveste persoana care poate semna situatiile financiare. In acest sens as dori sa aflu daca o persoana fizica - expert contabil ... (vezi toată discuția)
Bilant pentru firma fara activitate andreeazanfir andreeazanfir daca o firma nu are activitate bilantul mai trebuie semnat de catre un economist la intocmit sau poate fi semnat de administrator si la intocmit si la ... (vezi toată discuția)