avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa am copiii langa mine
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa am copiii langa mine

Buna seara! Am nevoie de un sfat din partea avocatnet.ro :( vreau saam copiii langa mine in Anglia. Sunt divortata de 3 ani, mentionez ca sentinta este definitiva si irevocabila iar custodia este comuna. In tot acest timp tatal copiilor nu a platit nici macar odata prnsia alimentara si nici nu I-a cautat, mai mult decat atat cand l-am cautat sa imi acorde custodia completa ca sa pot lua copiii cu mine mi-a spus sa nu il mai deranjez ca este intr-o relatie si sa nu ii fac probleme. Intrebarea mea este: pot scoate copiii din tara doar pe baza sentintei judecatoresti de divort sau mai trebuie si altceva? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: alexa_sidorencu , utilizator 14:31, 18 Ianuarie 2015
Daca copiii nu v-au fost incredintati exclusiv dvs. prin hotararea respectiva, nu ii puteti scoate din tara.
Ar fi bine sa mergeti la avocat cu hotararea ca sa o analizeze.
Daca aveti noroc nu mai trebuie deschis un alt proces.

Daca trebuie deschis alt proces lucrurile sunt foarte complicate deoarece se castiga foarte greu pe asa ceva cum vreti dvs. si anume custodie exclusiva.
Daca exercitati autoritatea parinteasca in comun va trebuie acordul lui,dc nu doreste sa vi-l dea puteti sa cereti in instanta suplinirea consimtamantului tatalui la trecerea frontierei si pt serviciul de pasapoarte,nu va piedeti vremea sa cereti exercitarea autortitatii parintesti exclusiv ca va piedeti timpul si banii.Daca tatal nu tine legatura cu copii,iar dvs puteti dovedi ca aveti cu ce sa-i intretineti in Anglia ,atunci pe calea asta trebuie sa mergeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înlocuire declarație in instanta IIulia123 IIulia123 Buna ziua, am divorțat acum 1 an și copiii minori de 5respectiv 15 au fost încredințați la mama custodia fiind comuna. De aici o lupta continua cu tatăl ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna roberta1 roberta1 Buna ziua, Acum un an am divortat la notar de sotul meu, pe cale amiabila, iar cei doi copii minori rezultati din timpul casatoriei au ramas la mine (dar ... (vezi toată discuția)
Obținere custodie minori Noa.Dianne Noa.Dianne Buna ziua! Situația mea este următoarea: am divorțat de fostul soț acum 7 ani. Custodia celor doi copii minori a fost stabilită comuna, in cazul in care ... (vezi toată discuția)