avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Completare Declaratie 600
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Completare Declaratie 600

Buna ziua,
Mi-am facut, acum o saptamana, PFA pe norma de venit cu codul CAEN 6202 si am aflat ca este obligatoriu sa completez declaratia 600.
Am pus datele personale, am pus CNP-ul. Acum in legatura cu banca, pot da orice cont sau trebuie sa-mi fac cont special pentru PFA?
Si ce scriu la suma de control si la categoria III - Venit Baza Lunara de Calcul al contributiei de asigurari sociale? Care este suma minima pe care o pot trece acolo? Trebuie sa completez fiecare luna?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Floarea Sandru , Contabil 11:11, 16 Ianuarie 2015
Completati nr. de cont daca il aveti.Nu este o conditie de validare a documentului.
Suma de control se completeaza automat in cazul in care completati electronic documentul si reprezinta suma bazelor lunare de calcul.
Baza lunara a contributiei ( minima) este 845 lei de la 1 ianuarie 2015, adica 35% din 2415 lei, salariul mediu brut stabilit prin legea 187/2014.
Se completeaza fiecare luna, cu suma dorita, superioara minimului de 845 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoarea indemnizatiei concediului de maternitate (prenatal si postnatal) utilizator321 utilizator321 Buna ziua, Daca o gravida este angajata cu fractie de norma de 2h, si are un salariu brut de 245 ron pe luna, cum se calculeaza indemnizatia pentru ... (vezi toată discuția)
Problema cauzata de un tert Ionut Stamate Ionut Stamate Buna ziua, O sa detaliez mai jos toata situatia astfel incat sa va faceti o idee mai buna. Am o activitate prin PFA din 2020 (cod caen 7420) si in 2021 am ... (vezi toată discuția)
Declaratia 600 rocksana rocksana Buna, ma pregatesc sa depun declaratia 600 (pfa cu norma de venit) si nu stiu pentru rubrica III. VENIT BAZA LUNARÃ DE CALCUL AL CONTRIBUŢIEI DE ... (vezi toată discuția)