avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Agresiune fizica
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Agresiune fizica

In luna decembrie 2014 sotul meu a fost agresat fizic de doi veri. A primit 4 zile de ingrijiri medicale, urmeaza sa depunem plângere penală la parchet. Ce pedeapsă vor primi agresorii şi dacă putem solicita şi despăgubiri. A suferit traumatisme craniene, pe cont propriu a făcut şi un examen RMN. A fost atacat de cei doi prin surprindere fără să poată riposta. Soacra mea şi cumnatul au reuşit să-l salveze din mâinile celor doi deoarece se afla în imposibilitatea de a se apăra.
Cel mai recent răspuns: Alinutza37 , utilizator 12:59, 16 Ianuarie 2015
Agresorii vor fi cercetati pentru savarisrea infractiunii prevazute in Codul penal la:

ART. 193

Lovirea sau alte violenţe

(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Se pot cere despagubiri, atat materiale, cat si morale.
Pentru a solicita despăgubiri materiale şi morale este necesar să deschidem proces civil sau putem solicita în procesul penal? La serviciul de medicina legala am fost atentionati sa pastram orice chitanta eliberata de medicii care au evaluat starea de sanatate a sotului meu la momentul respectiv pentru a le prezenta in instanta.
Sumele pentru despăgubiri morale le solicită victima sau sunt stabilite de judecător?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loviri si alte violente alinar_popescu alinar_popescu Buna ziua, Tatal meu a fost victima unei agresiuni fizice. Nu a ripostat sau provocat agresorul, care si-a recunoscut fapta la politie. Tatal meu a primit ... (vezi toată discuția)
Acte de violență Sebastian seby Sebastian seby Am fost agresat și lovit cu capul în gură de către un locatar băut rău pt un loc de parcare. Am sunat la 112 și a venit un echipaj de poliție, iar în ... (vezi toată discuția)
Actionare in instanta ClipeaDaniel ClipeaDaniel Buna ziua! Cam ce suma estimati ca as cheltui cu tot cu onorariul unui avocat ,pentru actionarea in instanta a unei persoane care mi-a invinetit rau ochiul. ... (vezi toată discuția)