avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

Buna ziua

Sunt un tata care de 6 luni nu mi-am vazut fiul minor. Sotia mea a solicitat prin ordonanta presedintiala sa-i fie incredintat minorul pana la judecarea procesului de divort. Aceasta a parasit domiciliul conjugal in urma cu 6 luni luand si minorul cu ea. Intrebarea este daca se admit inregistrari video din care reiese faptul ca am mers sa-mi vad fiul dar aceasta nu m-a lasat decat sa-l tin o data 5 minute in brate timp in care a chemat politia pentru viol de domiciliu dupa ce mi-a deschis usa si m-a primit in casa. Mentionez ca nu am intrat mai mult de holul de la intrare iar intrarea s-a facut cu acceptul ei. Dupa acest episod am mai mers la usa ei si a refuzat sa ma lase sa-l vad; totodata a inceput sa tipe pe hol sa auda vecinii ca "o maltratez" desi nu m-am atins de ea. Am filmari. Dupa aceste incercari nu m-am mai dus intrucat ar fi putut sa se dea cu capul de zid si sa tipe ca am batut-o. Acum ma acuza ca nu m-a interesat de copil. Pot sa pun aceste filme dovada ca nu este asa?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:34, 17 Ianuarie 2015
aveti avocat?
in ce fel s-au solutionat incidentul dupa chemarea politiei?
cine a realizat filmarile cu dvs tinand copilul in brate 5 minute? (banuiesc ca nu dvs, de vreme ce dvs tineati copilul in brate)
Ultima modificare: Vineri, 16 Ianuarie 2015
mirebire, utilizator
multumesc pentru raspuns. Eu filmam de teama sa nu inceapa sa tipe ca o bat. Asa a scris in ordonanta desi eu nu am atins-o niciodata. Am fost invatat de cineva sa filmez tot ca proba. Cu politia nu s-a intamplat nimic, intrucat ea a spus ca are hotarare pentru copil desi nu avea nimic si ei au confirmat ca am dreptul sa-mi vad copilul. Nu m-a chemat nimeni la politie.
Din pacate nu sunteti un caz singular. Strategia este una bine cunoscuta in special in randul parintilor alienatori: daca veti merge sa va vedeti copilul veti fi acuzat sa sunteti agresiv, iresponsabil si traumatizati copilul. Daca insa nu va mai duceti, veti fi acuzat ca nu va mai intereseaza copilul.
Incercati sa solicitati in instanta stabilirea unui program de vizita cu luarea minorului - actiune pe proced. ordonantei presedintiale, separat fata de procesul de divort (de la gradinita, scoala - in functie de varsta copilului, sau dintr-un loc public pentru a evita noi inscenari). Mult scucces si multa rabdare!
Ultima modificare: Vineri, 16 Ianuarie 2015
againstPAS, utilizator
Propuneti aceste filmari si scoateti si poze ca sa se vada de instanta.
Instantele nu prea agreeaza filmarile de fel...dar de solicitat trebuie sa o faceti...
Nici nu aveti alte probe...care ar fi agreate de instanta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama baietelului nu ma lasa, sa-mi vad fiul - ce este de facut gaz gaz Ne-am separat de partenerul de viata la sfarsitul luni mai. De atunci nu ma lasa, sa-mi vad fiul. Mai precis, saptamana trecuta mi-am aztu fiul de trei ori: de ... (vezi toată discuția)
Fuga mamei cu un copil de 3 luni Beatrice. Beatrice. Buna ziua. Sunt mamă a unui copil de 3 lunițe. Nu sunt casatorita demult, deoarece ne-am casatorit imediat dupa nasterea copilului. Căsnicia sau, relatia ... (vezi toată discuția)
Sechestrarea copilului meu de catre bunica paterna oana_elly18 oana_elly18 ce pot face sa o pot acuza pe bunica paterna a fiului meu minor, in varsta de 3 ani si 5 luni, de sechestrarea copilului meu, avand in vedere ca eu si tatal ... (vezi toată discuția)