avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cate taxe plateste un avocat incepator?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cate taxe plateste un avocat incepator?

Ma gandesc sa dau si eu anul acesta examenul de admitere pentru a deveni avocat stagiar, insa am neclaritati in ceea ce priveste taxele ce trebuiesc platite initial si pe perioada desfasurarii activitatii. Oricum din ce am citit am retinut urmatoarele taxe:
1. taxa inscriere la exemenul de admitere
2. taxa de primire in barou(enorma: din cate am inteles maxim 30 mil)
3. taxa pentru barou pe perioada includerii in barou(anuala parca dar nu sunt sigur de existenta ei)
4. taxa pentru examenul de definitivat
5. eventual alti bani pentr unii "maestrii' care mai ceri si ei bani cand din ce am auzit ar trebui ei sa finanteze stagiarul.

Din punctul meu de vedere cheltuielile acestea sunt foarte mari de unde deduc ca:

1. din avocatura se castiga foarte bine si aceste cheltuieli sunt amortizate in scurt timp
2. ori ca majoritatea celor care practica avocatura o fac mai mult din pasiune :))
3. multe din cheltuieli nu exista sau nu sunt asa de mari

Care este adevarul?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 13:40, 9 Iunie 2009
Pai nu inteleg care e nedumerirea. Eu am spus ca taxa a fost platita de forma de exercitare, lucru perfect legal, posbil si de bun simt. Sincer nu vad ce nu s-a inteles.

PS: Pentru o discutie mai ampla despre taxe si deductibilitati vezi topicul urmator: www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2009
ContSters20980, utilizator
Ce inseamna forma de exercitare adica..? Cel cu care faci stagiu? Firma la care lucrezi? Cine mai poate da banii astia in locul avocatului?
Forma de exercitare este ce la care colaborezi (cabinet individual, societate civila, etc). Banii ii poate da oricine, se aplica principiul civil ca plata o poate face orice persoana in numele debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incepere stagiatura deya deya in cat timp de la promovarea examenului de admitere in barou trebuie sa incepi stagiatura?? (vezi toată discuția)
Admitere in avocatura 2007 struti struti Buna ziua tuturor, Stie cineva ceva despre deciziile de admitere in avocatura ce urmau examenului de admitere din 2007. Decizia de validare a examenului am ... (vezi toată discuția)
Dupa validare examen.... adinasmn adinasmn Buna ziua Pentru cine ma poate lamuri..... dupa emiterea deciziei privind validarea examenului pentru admitere in avocatura, in vederea emiterii deciziei ... (vezi toată discuția)