avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Autorizatii pentru functionarea unui atelier de ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Autorizatii pentru functionarea unui atelier de cusatorie, tesatorie

Bună ziua. Reprezint o asociație care dorește deschiderea unui punct de lucru, unde să funcționeze o cusătorie, țesătorie (aprox. 80-100 mp) cu 3-5 angajați. Mă întreb dacă poate cineva să mă îndrume, ce autorizații (de mediu, PSI, etc.) aș avea nevoie, și ce condiții trebuie să îndeplinească locația unde se v-a desfășura activitatea (vestiar, grup sanitar, etc.).
Mulțumesc anticipat pentru orice informație!!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:58, 16 Ianuarie 2015
Trebuie sa inregistrati punctul de lucru la Registrul comertului din judetul dvs. cu respectarea prevederilor OUG nr. 44/ 2008 cu modificarile si completarile ulterioare. Veti da niste declaratii pe propria raspundere (securitate si sanatate in munca, psi-su, mediu, sanitare, sanitar-veterinare, etc.), prin bifarea unor mentiuni, ca sunt indeplinite conditiile pentru functionarea acelui punct de lucru.
Ulterior, dupa primirea documentului de inregistrare firma/ punct de lucru si a Certificatelor constatatoare (pentru fiecare domeniu al declaratiilor cate unul) va trebui sa realizati in teren ceea ce ati bifat ca fiind realizat si sa obtineti autorizatii si/ sau avize, dupa caz, de la institutiile statului (Inspectoratul teritorial de munca, Inspectoratul judetean PSI-SU, Agentia de mediu, Agentia sanitar-veterinara, Directia sanitara judeteana, etc.), inainte de punerea in functiune a respectivului punct de lucru.
Asociatiile de tip ong constituite pe og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile nu au treaba cu registrul comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatia ssm marianadavid marianadavid Buna seara, Societatile comerciale cu cod caen restaurante trebuie sa obtin aautorizatia din punct de vedere ssm de la ITM? Ce societati trebuie sa aiba ... (vezi toată discuția)
Psi si ssm pt chiosc 2 m2 ynutaa1 ynutaa1 Va rog din suflet as vrea si eu sa stiu cum trebuie sa fac pt a obtine avizele necesare psi si ssm pt un chiosc de 2 m2 in care se vand produse preambalate cu ... (vezi toată discuția)
Manichiură acasa Miha Baidoc Miha Baidoc Buna ziua,doresc să prestez servicii de manichiură acasa,am o cameră disponibilă, imi puteti spune dacă este ok? Stiu ca la salon e nevoie de cameră ... (vezi toată discuția)