avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... PFA: este necesar un contract cu clientii pentru ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

PFA: este necesar un contract cu clientii pentru activitati de inginerie (cu firme din UE)?

Buna ziua,

Am depus actele pentru infiintarea unui PFA cu cod CAEN 7112.
Este vorba de prestari servicii de inginerie pentru firme din UE. Pentru a putea factura, este necesara existenta unui contract in care sa se specifice tariful orar stabilit de comun acord? Sau este suficient ca firma partenera (clientul) sa emita o comanda, in baza careia sa pot emite la randul meu factura?
Cel mai recent răspuns: cris-71 , utilizator 10:32, 23 Ianuarie 2015
Da si apoi raport de activitate de fiecare data cand doriti sa facturati, la final sau daca se pune problema unor plati si facturari intermediare.
Si ce se intampla in cazul in care lucrez in regim de freelancing (vezi elance.com). E posibil ca pentru anumiti clienti sa lucrez o singura data (fara alte colaborari ulterioare). Daca eu si firma partenera ne-am inteles pentru un pret si el imi trimite comanda, este necesar contract?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii pfa - usa bv02peu bv02peu Buna ziua, sunt PFA in devenire, am oportunitatea de a lucra pentru o firma din USA ca web developer (informaticean, cod CAEN 6202), am inceput sa umblu si ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa samm20 samm20 Salutare, Lucrez ca si grafician la o firma de publicitare iar de acasa lucram pana acuma ca si freelancer in domeniu web design & development. Insa am ajuns ... (vezi toată discuția)
Implicatiile lipsei unui contract de prestatri servicii Inter2001 Inter2001 Buna ziua. In urma cu ceva timp m-am inregistrat ca PFA in Romania. La scurt timp am inceput colaborarea cu o societate comerciala din Italia in numele careia ... (vezi toată discuția)