avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... munca in strainatate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

munca in strainatate

am lucrat in germania din anul 2006 cite 6 luni an am acumulat 5ani lucrati continuu adica 60luni impozitate pot beneficia de pensie?eu am virsta de 33ani stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:57, 17 Ianuarie 2015
Spuneti data nasterii si cat ati lucrat si in Romania.
in rominia nu am lucrat decit 2 ani .23 dec1981ma intereseaza citi ani trebuie sa string in germania pt pensie.
1. Pentru a solicita pensie pentru limita de varsta in Romania trebuie sa aveti varsta de 65 de ani si un stagiu minim de cotizare de 15 ani.

2. Stagiul de cotizare din Romania se poate cumula cu stagiile de cotizare din alte tari.

3. Nu stiu conditiile de pensionare din Germania.
1. In cazul în care dvs. ati lucrat atât pe teritoriul României cât si pe teritoriul Germaniei si ati platiti si platiti contributii de asigurari sociale în sistemele de pensii ale acestor state, veti beneficia de drepturi de pensie în conformitate atât cu legislatia germana, cât si cu cea română, conform prevederilor Regulamentelor comunitare nr. 1408/1971 si respectiv nr. 574/1972.

2. Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca în germania și italia trasor trasor Bună ziua, v-aş ruga să îmi spuneți care este perioada minimă ce trebuie lucrată în Germania și/sau Italia pentru a putea fi adăugată la anii de ... (vezi toată discuția)
Pensie din strainatate vasmili vasmili buna seara si la multi ani ! am si eu o nedumerire , vreau sa precizez ca lucrez in germania si platesc acolo contributiile sociale fiind angajat acolo .. ... (vezi toată discuția)
Italia bogdyan bogdyan ciao am o intrebare.... lucrez in italia si as vrea sa ma intorc in romania.... se pot lua banii acumulati pt pensie de aici din italia? (vezi toată discuția)