avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate modifica cererea de recurs de catre recurent ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate modifica cererea de recurs de catre recurent pana la primul termen de recurs ?

Buna ziua. Este posibila modificarea cererii de recurs pana la primul termen din recurs ?
Am indicat gresit un motiv de recurs si as vrea sa corectez situatia.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 08:17, 20 Ianuarie 2015
Da, se poate.
Multumesc.
Ce înțelegeți prin corectarea situației? Puteți să renunțați la un motiv de recurs, dar nu puteți să adăugați unul întrucât recursul se motivează în termenul legal, sub sancțiunea nulității.
Am indicat mai multe motive de casare si le-am argumentat, insa la unul din motivele de casare argumentele pe care le-am precizat se incadreaza de fapt la un alt motiv de casare pe care nu l-am precizat in cererea de recurs.
Spre exemplu, am indicat ca si motiv de casare faptul ca instanta a incalcat regulile de procedura a caror nerespectare atrage sanctiunea nulitatii, insa argumentarea care am prezentato se potrivea de fapt la un alt motiv de casare, si anume la depasirea atributiilor puterii judecatoresti.
Prima instanta a pronuntat prin hotarare o solutie care nu are nici un suport legal si fara a indica vreun text de lege pe care isi bazeaza solutia. Mai exact instanta nici macar nu a interpretat gresit legea ci pur si simplu a creat o norma noua pe cale judecatoreasca. (printre altele)
Mai mentionez si ca hotararea primei instante nu s-a putut ataca decat cu recurs, fiind in contenciosul administrativ.
Inainte in timpul vechii legislatii stiu ca in recurs in cazul hotararilor ce nu puteau fi apelate se puteau invoca si alte motive de anulare a hotararii, dar vad ca acum dupa NCPC situatia s-a schimbat. Sau ma insel eu ?

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2015
LuchianSeb, utilizator
Eu v-am mai spus dvs. că nu se pot da răspunsuri atunci când este necesar să fie văzute actele. Habar nu am cum este formulat recursul dvs. Poate merge să invocați o eroare de tehnoredactare, dar poate nu merge. Oricum, regula rămâne cea pe care am scris-o mai sus.

Situația s-a schimbat, nu vă înșelați.

Nu mai deschideți alte subiecte pe tema recursului.
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Motiv de recurs incadrat gresit. LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Va rog spuneti-mi si mie... Daca am formulat o cerere de recurs in care am indicat un motiv de casare, dar din argumentele care le-am adus rezulta ... (vezi toată discuția)
Intrebare! florinsadova florinsadova in urma unei sentinte a instantei intr-un litigiu de munca angajatorul a pierdut sub sanctiunea nulitatii absolute a deciziei de concediere .Angajatorul a ... (vezi toată discuția)
Ajutoooor!!! recurs !!! rosu gheorghe rosu gheorghe Va rog foarte mult daca ma poate ajuta cineva urgent cu o formulare de recurs conflict de munca!!! (vezi toată discuția)