avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare!

in urma unei sentinte a instantei intr-un litigiu de munca angajatorul a pierdut sub sanctiunea nulitatii absolute a deciziei de concediere .Angajatorul a formulat recurs dar a indicat gresit anul deciziei pe care o contesta.in loc de 10.02.2009 el a formulat 10.02.2008.Intrebare :eu pot sa solicit respingerea recursului si pe acest motiv? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:49, 20 Martie 2009
Printr-un recurs se solicita modificarea sau casarea unei hotarari judecatoresti. Sub acest aspect, tehnoredactarea gresita a anului in care a fost emisa decizia de concediere nu are relevanta.

Dupa data, imi dau seama ca vorbiti despre hotararea judecatoreasca pronuntata la fond, care este sentinta, nu decizie.
Conform art. 302 ind. 1, alin. (1), pct. b) Cod procedura civila, "cererea de recurs va cuprinde, sub sanctiunea nulitatii, (...) indicarea hotararii care se ataca".

In opinia mea, indicarea gresita a datei in care a fost pronuntata hotararea nu este motiv de nulitate. Poate gresesc eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate modifica cererea de recurs de catre recurent pana la primul termen de recurs ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Este posibila modificarea cererii de recurs pana la primul termen din recurs ? Am indicat gresit un motiv de recurs si as vrea sa corectez ... (vezi toată discuția)
Ajutoooor!!! recurs !!! rosu gheorghe rosu gheorghe Va rog foarte mult daca ma poate ajuta cineva urgent cu o formulare de recurs conflict de munca!!! (vezi toată discuția)
Motiv de recurs incadrat gresit. LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Va rog spuneti-mi si mie... Daca am formulat o cerere de recurs in care am indicat un motiv de casare, dar din argumentele care le-am adus rezulta ... (vezi toată discuția)