avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Respingere drept stimulent Insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Respingere drept stimulent Insertie

Eu sunt in sitiatia cu PFA cu venituri negative si am cerut stimulent de insertie si am primit decizia care spune urmatoarele:
Ordinul MMFPS 1474/2011 se refera la dreptul indemnizatie a persoanelor cu venituri negative , este posibil ca Agentia Judeteana pentru plati si inspectie sociala sa respinga o cerere de stimulent de insertie pe motiv ca ordinul s-ar referi exclusiv la indemnizatie?
Eu sunt tot in sitiatia cu PFA cu venituri negative si am primit decizia care spune urmatoarele:

1.Stimulent de insertie optiunea I, in cuantum de 0 lei pentru doamna/ domnul Nume Prenume CNP, in calitate de reprezentant legal al copilului/titular Nume Prenume CNP.

2 Respingerea dreptului are la baza motivul: LIPSA STAGIU DE COTIZARE

In legile ce reglementeaza acordarea indemnizatiei nu stiu unde se specifica de stagiu de cotizare si nu stiu pe ce baza se poate contesta acesta decizie.

Si nu am primit nici o decizie nici in ceea ce priveste alocatia copilului.

Astept o solutie pentru acesta situatie sau eventual o lamurire in ceea ce priveste situatia mea (de ce s-a refuzat dreptul la stimulent).

Alte discuții în legătură

Pe perioada concediului de maternitate beneficiez de stimulentul de insertie? coles_alina coles_alina Eu am beneficiat de stimulentul de insertie pentru primul copil. In acest timp, am intrat in concediu de matarnitate cu al doilea. Pe aceasta perioada, pana ... (vezi toată discuția)
Se poate intra in somaj dupa concediu postnatal? crisana crisana Buna ziua ,am o intrebare.Imi spuneti va rog daca sunt angajata din octombrie 2014 iar in iulie 2015 urmeaza sa nasc,dupa concediu post natal(cele 42 de zile ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie pentru pfa mi-a fost cerut inapoi desi am continuat activitatea Popu Popu Buna, sunt PFA din 2001, in septembrie 2011 nevasta-mea a nascut un baietel, am fost la primarie sa depun actele pentru alocatie, femeia de la asistenta ... (vezi toată discuția)