Bun gasit!
Vreau sa stiu daca mi se poate refuza o cerere de concediu si pe ce considerente? Daca vreau sa imi iau concediu in luna iulie la cate zile am dreptul proportional cu perioada lucrata de 6 luni ale acestui an? Eu initial m-am planificat pentru octombrie si decembrie. A intervenit ceva si doresc concediu in luna iulie.
Va multumesc!
-daca ati avut concediul planificat si acum doriti sa schimbati perioada, da, trebuie sa fie aprobata de angajator
-poate sa va refuze cererea din motive serioase (nu are cine sa va inlocuiasca etc.)
-daca aveti un motiv serios sa modificati concediul eu cred ca se va rezolva in asa fel incat sa beneficiati de schimbare
Daca angajatorul este de acord cu cererea ta, atunci, in contractul tau de munca sunt prevazute zilele de concediu de care dispui, le imparti la 12 luni iar apoi inmultesti rezultatul cu lunile lucrate. De exemplu 21 de zile: 12 rezulta 1,75 zile x 6 luni rezulta 10 zile de concediu.
Concediu placut.
Intrucat planificarea concediului a fost facuta pentru lunile octombrie si decembrie, pentru a putea efectua concediul in alta perioada va trebuie acordul expres al angajatorului.
Va multumesc pentru raspunsuri, dar nu pot sa desprind o idee clara. Precizez ca planificarea a insemnat trimiterea unui email in luna februarie, nu am semnat nimic si in anii precedenti nu a respectat nimeni acel tabel. Acum avem un sef mai entuziast, care motiveaza neacordare prin neindeplinirea unor parametrii in vanzari.