avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Suprapunere teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Suprapunere teren

Buna seara , suntem intr-o situatie .. avem 2 terenuri suprapuse pe laterala circa 1,8 din masuratorile cadastristilor , una dintre parcele este libera iar cealalta pe care s-a construit o casa (pe circa 1m din suprapunere )este deplasata peste prima cu cei 1.8 m , Problema este ca desi cel cu casa a luat la cunostiinta ca este suprapus peste celalalt teren cu circa 1.8 m spune ca are acte si ca nu vrea sa se inteleaga cu celalalt proprietar .Legal ce se poate face pentru a se recupera terenul pierdut sau macar o compensatie . Parcela cu casa a fost cumparata in 2002 iar cealalta prin 2006 .
Cel mai recent răspuns: TopoUrban , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 18:01, 19 Ianuarie 2015
Trebuie sa va Adresati instantei cu o cerere in granituire. In cadrul procesului se dispune expertiza de specialitate care sa constate situatia de fapt in baza înscrisurilor deținute de fiecare proprietar.
SI daca expertiza constata ca este reala suprapunerea iar cel cu casa are acte de la cadastru in regula ce se poate intampla? Poate cere sa-i mute casa? Multumesc.
Pana la proces, angajati o firma de topografie si cadastru sa vina sa faca o ridicare topo a zonei si o trasare a imobilelor, astfel se poate constata daca unul dintre cadastre este gresit. Se poate executa o lucrare de repozitionare imobil si se rezolva situatia. Sunt mai multe cauze pentru care exista suprapunerea virtuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru gresit AFANFANA AFANFANA In anul2006 un vecin face cadastru propietati sale i-l pune hortofoto plan ,optine nr cadastral acum in 2015 doresc sa fac si eu cadastrul pe propietatea de ... (vezi toată discuția)
Salut.. am cumpărat în 2018 o proprietate, iar din luna august ... Marianade Marianade Salut.. Am cumpărat în 2018 o proprietate, iar din luna august a acestui an vreau să fac o dezmembrare de teren , dar mă pomenesc cu răspuns la cerere. ... (vezi toată discuția)
In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren ... elazarescu elazarescu In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren de 11400mp, au iesit la masuratori 9700mp. Un vecin a facut cadastru prima oara pt terenul de ... (vezi toată discuția)