avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt, bun inapoiat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt, bun inapoiat

Intr-o zi am trecut pe la niste colegi de-ai mei la camin si nu era nimeni in camera iar usa era deschisa,am intrat si am furat o camera foto,mai erau laptopuri,tot felul de chestii de furat dar am luat doar camera,am probleme ari financiare si pe moment m-am gandit ca ma va ajuta, colegul a fost la politie si a inceput un dosar de furt,a doua zi i-am inapoiat camera pentru ca imi era mila ,iar el a zis ca nu il intereseaza,ca va lasa politia sa isi faca treaba si nu va retrage plangerea. Ce mi se poate intampla,ce pedeapsa se poate aplica,ce sa sciu in declaratie cand voi fi chemat?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:40, 21 Ianuarie 2015
Poate cineva dintre domniile voastre sa imi dea un rasuns sau un sfat va rog ???
Scrieti adevarul.Daca sunteti la prima abatere si cum ati inapoiat bunul furat poate scapati doar cu o amenda.
si care ar fi urmatoara sanctiune ierarhie? amenda ,apoi ce sanctiune e urmatoarea ?
Poate reusiti sa il induplecati si sa rezolvati amiabil.

In caz contrar este destul de greu de spus ce ar iesi.
Ati putea sa iesiti bine dar ati putea si sa ajungeti sa aveti cazier.
Depinde si de felul in care veti fi aparat si de modul in care va aprecia organul judiciar situatia.

Cert este faptul ca este foarte probabil sa nu ajungeti la inchisoare si cred eu ca acesta este lucrul cel mai important...
este prima data cand am probleme cu legea, se poate sa scap fara cazier daca nu isi retrage plangerea ? daca recunosc tot si spun ca imi regret fapta am sanse sa raman cu cazierul curat ?

Alte discuții în legătură

Cer ajutor!!! vladutz_vladutz vladutz_vladutz Buna ziua.. cu toate ca imi este foarte greu trebuie sa o fac. Acum ceva timp am luat un telefon de la un coleg( l-am furat) si apoi l-am si vandut! Acum ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru furt danyoung danyoung Buna.Ma numesc Dan si sunt din Iasi.Am si eu o problema si vreau sa o lamuresc. In data de 14 iulie a.c mi s-a depus o plangere la sectia de politie impotriva ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt , ce se poate intampla mai departe? Ionut1990 Ionut1990 Salut , am si eu o problema , acum aprox 3 luni eu cu 2 prieteni am furat un cort de la un camping din mamaia care apartinea unor belgieni , cand am facut ... (vezi toată discuția)