avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie de furt , ce se poate intampla mai departe?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie de furt , ce se poate intampla mai departe?

Salut , am si eu o problema , acum aprox 3 luni eu cu 2 prieteni am furat un cort de la un camping din mamaia care apartinea unor belgieni , cand am facut acest lucru eram ametiti , dupa ce ne-am trezit din ameteala adika dupa aprox 2 3 ore , am trimis totu inapoi pe un taximetrist .. dar acum vin urmarile , am fost cautati de un politist din navodari , de abea acum , cand a venit la mine la usa si mi-a dat o citatie in care imi spune ca maine dimineata trebuie sa ma prezint la politia navodari , acum eu din ce stiu de la cei care erau cu belgienii aceia , ca ei si-ar fii retras plangerea dar nu stiu sigur .. intrebarea mea este , ce se va putea intampla ? ar putea ajunge la Dosar penal in instanta si posibil si puscarie , ori doar o amenda? Nu am nici o idee , daca aia nu si-au retras plangerea ? .. cu totu ca am trimis totu inapoi acelor belgieni in acceasi noapte , ce se poate intampla atunci ? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
Ionut1990, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:22, 2 Februarie 2010
Chiar daca si-ar fi retras plangerea, infractiunea de furt (calificat - art. 209 lit a "de 2 sau mai multe persoane impreuna" si lit e -"in loc public") subzista.
S-a deschis un dosar penal. O sa vi se ceara sa dati o declaratie si dupa alte audieri (ale prietenilor si martorilor) o sa se inainteze dosarul la parchet, unde un procuror va dispune trimiterea dvs.in judecata sau nu. Daca nu, va poate administra o amenda.
Daca va trimite in judecata, instanta va decide pedeapsa.
Faptul ca erati sub influenta alcoolului poate fi o circumstanta sau agravanta, depinde cum considera instanta.

Va sfatuiesc sa va angajati urgent un avocat.
Conform precizarilor dvs aflandu-va in stare de ''ameteala'' cu 2 prieteni a-ti furat 1 cort;in continuartea starii respective,sustineti ca am trimis totu inapoi pe un taximetristPuteti face dovda in contextul legii privitor la trimiterea bunului prin taximetrist?
Ce indicii a primit taximetristul in vederea restituirii bunului furat direct proprietarilor de drept?
De vreme ce a-ti fost citat de catre politie,este evidenta existenta unei plangeri penale ,aflate in cercetare.
Incertitudinea dvs referitoare la retragere plangere,se traduce prin citarea dvs ,
respectiv demararea procedurii legale de cercetare a plangerii.
Dosar penal exista,in faza de cercetare.Functie de concluziile organului de cercetare penala ,acesta functie de probele administrate poate dispune solutionare favorabial sau defavorabila dvs.
Avand in vedere ca a-ti fost citat de catre autoritatea compertenta in cercetare,
veti afla detaliile necesare edificarii situatiei cu care va confruntati.
De preferat in vederea reprezentarii cu profesionalism a intereselor dvs ,este de preferat sa angajati avocat care sa va reprezinte si care sa va sfatuiasca asupra declaratiilor ce urmeaza sa le dati
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
Pai bunurile le-au primit asta mia zis si politistu , deci se poate ajunge destul de grav ? nu e posibil doar sa ma duc sa dau o declaratie , si sa imi dea o amenda ? se poate ajunge si la puscarie , pentru ceva facut fara minte ? care am dat inapoi etc.
Cat ar ajunge sa angajez un avocat ? sa vina cu mine maine , ori sa ma duc eu sa vad despre ce este vorba . Sa spun mai bine ca eram treaz si nu stiu ce era in capu meu , ori ce anume sa fac ? Repet: Se poate ajunge chiar si la puscarie si etc pentru o fapta ca acceasta , tin sa mentionez ca nu am cazier si nici nu am mai facut asa ceva . Cam cat timp poate sa dureze chestia asta ?
Din ce spuneti rezulta ca ati trimis inapoi cortul.
Daca ati procedat asa, dupa parereamea, ati avea sanse la o amenda.
Aveti sanse si la suspendarea pedepsei inchisorii.
Un avocat nu cred ca va poate lua mult ca sa va insoteasca la politie.
Trebuie sa mergeti acolo.Insa sa nu aveti mai multe fapte comise.In acest caz ar fi mult mai rau.

avocat Claudiu Lascoschi
Am inapoiat toate lucrurile in acceasi noapte , sunt martori o gramada de oameni , inclusiv portaru de la camping etc . Dar nu stiu ce anume sa fac . Sa declar ca eram ametit ori sa declar ca eram treaz si nu stiam ce faceam . Tin sa precizez ca eram si cu masina .
Cam timp poate dura aceasta chestie?
Cazieru ramane patat acum indiferent de rezultate nu ?
Daca baietii aceia nu si-au retras plangerea se poate ajunge mai departe , chiar daca am inapoiat totu etc, adika se poate ajunge sa fac puscarie ori ceva de genu pentru un lucru atat de tampit care nu stiu ce a fost in capu meu ?
Multumesc

Alte discuții în legătură

In ce caz de furt nu se poate retrage plangerea? ilia36 ilia36 daca mi s-a furat un leptop de catre o fata care venea pe la mine periodic si dupa 2 saptamani a comis furtul intra la furt calificat si nu-mi pot retrage ... (vezi toată discuția)
Ajutor alex94 alex94 Buna seara.In urma cu o saptamana am fost chemat la sectia de politie de pe raza comunei in care locuiesc,in legatura ca am furat un vitel.Un recidivist care ... (vezi toată discuția)
Furt calificat AdiTop12 AdiTop12 Eu impreuna cu doua prietene am furat din mall Bacau din magazinul Dm mai multe produse cosmetie in valoare de 650 de ron si produsele au fost date inapoi ... (vezi toată discuția)