avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare

Buna ziua,am o nelamurire privind orele suplimentare lucrate,in luna oct. am avut 11 ore lucrate in plus ,in luna nov. am avut 19 ore in plus, in luna dec 2 ore pe plus,am avut 10 libere fara sarbatorile legale,dar am avut si in dec ore pe plus.Angajatorul a considerat cele 2 libere in plus ca fiind ore recuperate pe luna oct si mi- a trecut 18 ore ca fiind ore lucrate in plus pe dec,este legal cum au procedat ei? Au facut asa ca sa nu- mi plateasca cele 11 ore din oct. pt ca se platesc 200%.multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela16 , utilizator 09:25, 18 Ianuarie 2015
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Puteti transmite petitia dumneavoastra catre Inspectia Muncii prin:
Email: comunicare@inspectiamuncii.ro
Fax: (021) 302 70 64
Posta: Str. Matei Voievod nr. 14, sector 2, Bucuresti, 021451

Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
i) nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
m) incalcarea de catre angajator a obligatiei prevazute la art. 27 si 119, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
Va multumesc, dar nu am inteles ,este legal cum au procedat?
In opinia mea, nu este corect cum au procedat.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere pt. soferi balogh77 balogh77 Buna ziua Lucrez la o firma de transport care efectueaza transport international, curse regulate Romania - EU - Romania. Intr-o luna petrec pe drum cam 3 ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare idanytzy idanytzy buna ziua sunt angajat la o la care nu se platesc orele suplimentare si nici nu beneficiez de zile libere cum se procedeaza in acest caz? (vezi toată discuția)
Contractul de munca Liliana_Mariana Liliana_Mariana -cum pot proceda daca angajatorul nu respecta conditiile de munca? (vezi toată discuția)