avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Supraincarcare cu sarcini de serviciu si apoi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Supraincarcare cu sarcini de serviciu si apoi sanctionare gratuita

Lucrez la o subunitate a unei societati de stat din Ro. In ultimii 2 ani , prin aparitia unor legi noi sau prin transferul unor colegi , seful de subunitate m-a "atribuit" si cu compartimentele nou create sau lasate vacante de cei transferati. Asta fara nici-un spor la salariu, pe baza afirmatiei " tu stii , tu poti !" de aia "ti-le dau tie" . Culmea , acum cca 6 luni m-am ales si cu compartimentul Sanatate si Securitate in Munca ... concediul pe anul trecut am luat nici un sfert din perioada legala si cand in decembrie 2014 am facut cerere pentru restul dupa 2 zile mi-s-a facut cerere de revenire la servici . La controlul medical anual am fost gasit cu tensiune 20 cu 12 fata de un normal de 14/10-13/9 adica o valoare imensa succeptibila de am-i creea un accident vascular cerebral sau un infarct. Nu sunt sperios de gen dar , : incarcarea suplimentara cu sarcini si dupa bunul plac al sefului de subunitate fara a se face macar aluzii la sporuri salariale , interzicerea efectuarii concediului de odihna si socul pe care l-am avut cand medicul mi-a comunicat tensiunea crescuta si m-a interogat asupra unor posibile afectiuni au fost "incurajate" mai nou si de o sanctiune disciplinara , data de directorul unitatii de care apartine subunitatea mea , fata de care seful meu direct a adoptat o pozitie de "eu nu stiu de astea" . Practic am fost implicat in constatarea unei pagube de cateva zeci de mii lei (sute milioane lei vechi) impreuna cu mai multe persoane care aveau prin fisa postului atributiuni directe de a preintampina aceasta paguba , spre deosebire de mine care nu am nimic de genul asta in atributiunile de serviciu. Dintre cei teoretic cuplabili unii au primit sanctiune cu diminuarea salariului similara cu a mea iar ceilalti au primit "avertisment" (o sanctiune mult mai usoara desi fata de mine, ei chiar aveau atributii in acest sens) . Mie practic mi-s-a reprosat nerespectarea unui model tabelar in cadrul efectuarii inventarului in urma caruia s-a constata paguba , dar fara a produce NICI MACAR UN LEU prejudiciu si nici alte ingreunari de natura tehnica, financiara, etc

Momentan sunt usor uluit . Evident o sa ma prezint la medicul de familie sa vad ce si cum....
Deci , ce trebuie sa fac pentru :

1-o redistribuire rationala si rezonabila a sarcinilor de servici si catre colegii care 90% din timp se "dau" pe internet, facebook, etc

2-asigurarea posibilitatii efectuarii concediului de anul trecut fara ca sarcinile de serviciu sa se acumuleze ca restante sanctionabile la intoarcerea din concediu

(mentionez ca in 20 ani nu am avut nici o zi de concediu medical , medical, dar cu oarece jena ma cam gandesc la aceasta varianta, care insa inseamna DOAR 75% DIN SALARIU...)

3- anularea sanctiunii si redimensionarii salariului proportional cu munca depusa.

Va multumesc anticipat pentru sfaturi si sugestii!
Tyranocar a scris:

......
Deci , ce trebuie sa fac pentru :

1-o redistribuire rationala si rezonabila a sarcinilor de servici si catre colegii care 90% din timp se "dau" pe internet, facebook, etc

2-asigurarea posibilitatii efectuarii concediului de anul trecut fara ca sarcinile de serviciu sa se acumuleze ca restante sanctionabile la intoarcerea din concediu

(mentionez ca in 20 ani nu am avut nici o zi de concediu medical , medical, dar cu oarece jena ma cam gandesc la aceasta varianta, care insa inseamna DOAR 75% DIN SALARIU...)

3- anularea sanctiunii si redimensionarii salariului proportional cu munca depusa.

Va multumesc anticipat pentru sfaturi si sugestii!




1, Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.

2. O discutie cu angajatorul ar putea duce la o redistribuire rationala si rezonabila a sarcinilor de serviciu.
Angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.

3. Singura solutie ar fi ca inainte de intrarea in CO sa aveti terminate toate lucrarile repartizate.
freeelis a scris:nnnnn1, Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii. nn2. O discutie cu angajatorul ar putea duce la o redistribuire rationala si rezonabila a sarcinilor de serviciu.nAngajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca. nn3. Singura solutie ar fi ca inainte de intrarea in CO sa aveti terminate toate lucrarile repartizate.nnn

1-A Care este instanta judecatoreasca competenta , avand in vedere ca pe decizia de sanctionare nu se specifica ? (se specifica dreptul de contestatie in 15 zile la "Comitetul director".. si DA cunosc art.252 alin (2) Codul Muncii :
(2) Sub sancţiunea nulităţii absolute, în decizie se cuprind în mod obligatoriu:.)
...............................
litera f) -instanţa competentă la care sancţiunea poate fi contestată.

1-B "Comitetul Director" se poate asimila cu instanta competenta ?

1-C Daca legea zice 30 zile la instanta competenta care- rostul/semnificatia celor 15 zile pt Comitetul Director ?
Exista posibilitatea logica: in a 10-a zi depun contestatia si dupa 29 de zile imi vine respingerea ei.(printr-o alta decizie cred) A expirat termenul de contestare la instanta ? (10+29=39 zile?) Aparent cred ca nu , ar curge din nou de la data comunicarii rerspingerii, dar ...este vre-o capcana aici ?

2-"o discutie" ...nu prea inteleg ce inseamna asta in termeni juridici , am discutat deja problema (fara nimic scris,semnat,inregistrat) a promis si chiar a insistat sa-mi iau macar o saptamana de concediu iar a doua zi m-a suplimentat cu alte sarcini , toate cu termene extrem de scurte..deci pentru mine "o discutie" este un fel de gluma.....Cu privire la obligatia conducatorului locului de munca la a asigura conditiile corespunzatoare din punct de vedere SSM cat si a faptului ca, in conf. cu legislatia este principalul responsabil in cazul unui accident de munca datorat neasigurarii acestor conditii, convingerea sa nezdruncinata este ca EU ca si persoana cu atributiuni pe linie de SSM as fi responsabilizat..si atunci , inafara de a -mi provoca vreun preinfarct sau ceva de genul , ce intampinare scrisa, oficiala si legala as putea face ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare la cercetare disciplinara curiosul1 curiosul1 am primit un convocator: <<sunteti invitat astazi la data locul ora,,,,pentru urmatoarele nereguli savarsite in perioada sep 2013 -febr ... (vezi toată discuția)
Sanctiune ecbibl ecbibl Daca in urma unui control s-a dispus sanctionarea unui salariat,va rog sa-mi spuneti care este termenul legal in care se poate emite decizia de ... (vezi toată discuția)
Angajati la firma romaneasca si detasati in strainatate AldonaMihaila AldonaMihaila Buna ziua, Avem mai multi angajati la o firma romaneasca si au detasare in Spania. Unul dintre angajati ne-a anuntat in data de 26.02.2018 ca paraseste ... (vezi toată discuția)