avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale

Bună ziua,

Aş-i dori să vă întreb,dacă art.26 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr 74/2014 legată de plata drepturilor salariale reţinute sau neacordate care au fost câştigate în instanţă de salariaţii bugetari mă refer la asistenţii medicali,este valabilă (se aplică)pentru toţi asistenţii bugetari sau numai pentru cei care au obţinut plata prin instanţă?
În cazul în care nu este valabilă pentru toţi,întrebarea este dacă se mai poate cere prin instanţă şi până la ce dată?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:03, 20 Ianuarie 2015
Asa cum ii spune si denumirea, se aplica doar drepturilor castigate in instanta.
Alte drepturi banesti, care nu au facut pana acum obiectul unui proces, pot fi castigate in termenul de prescriptie de 3 ani.
Termenul de 3 ani se calculeaza de la data cand trebuia sa primiti banii respectivi.
Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
Bună seara,
Puteţi cumva să-mi da-ţi un răspuns concret dacă mă mai încadrez în timp pentru depunerea unei cereri la Tribunal în legătură cu salariile tăiate de la bugetari în iunie 2010.
Vă mulţumesc
Nu mai aveti ce face acum , chiar daca ati depune actiune pentru recuperarea salariilor taiate vi se va respinge ca fiind prescrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp poate un fost salariat sa mai ceara drepturi banesti care nu i-au fost acordate in perioada in care era angajat? cristina69 cristina69 Buna ziua Am urmatoarea speta: Un fost angajat la unei societati comerciale, in prezent pensionat, solicita la un an de la pensionare printr-o notificare ... (vezi toată discuția)
Salarii taiate 25% in anul 2010 mirelavl mirelavl Pentru taierile de salarii de 25% (bugetari) exista baza legala pentru a da statul in judecata? Exista sanse de castig ? (vezi toată discuția)
Recuperare bani taiati de basescu-boc alexTr alexTr Buna seara! Asa cum stiti , cuplul terminator Basescu-Boc , a taiat salariile in 2009 cu 25 %. Sindicatele din invatamant au deschis actiune ... (vezi toată discuția)