avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In cat timp poate un fost salariat sa mai ceara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In cat timp poate un fost salariat sa mai ceara drepturi banesti care nu i-au fost acordate in perioada in care era angajat?

Buna ziua
Am urmatoarea speta: Un fost angajat la unei societati comerciale, in prezent pensionat, solicita la un an de la pensionare printr-o notificare redactata de avocat urmatoarele : acordarea unor prime jubiliare prevazute in CCM si alte drepturi banesti, aratand ca in cazul in care nu le acordam ne actioneaza in judecata
INTREBARE: La cat timp se prescrie obligatia societatii de a acorda aceste drepturi fostului salariat avand in vedere ca nu mai exista raport de munca incheiat cu acesta?
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 10:52, 6 Martie 2015
Daca raspunderea patrimoniala a angajatului se prescrie in termen de 3 ani de la plecarea angajatului din firma atunci se poate considera ca si reciproca este valabila.

Deci se aplica termenul general de prescriptie?
Art. 171 C.mun.
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
Multumesc mult ptr. raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor retroactiv Nico_Na Nico_Na Buna ziua ..as dori sa stiu daca o institutie publica poate acorda un spor retroactiv , fara hotarare judecatoreasca. O baza legala daca se poate ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale martin77 martin77 Daca abia dupa un an am observat ca drepturile salariale nu mi-au fost calculate corect si nu am contestat dispozitia de primar emisa in termen de 30 de zile, ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie. se aplica si coeficientii cor? narteaandrei narteaandrei Buna ziua, am o intrebare de neofit. Un lant de intrebari, de fapt. 1. Daca o persoana e angajata cu salariul minim pe economie pe un post care, conform COR, ... (vezi toată discuția)