avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violarea intimitatii, afectarea imaginii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violarea intimitatii, afectarea imaginii

Buna seara! Daca fostul iubit posteaza pe diferite site-uri fotografii si filme in care apar nud, pot sa-l actionez in justitie?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:06, 17 Ianuarie 2015
Il puteti da in judecata pentru daune aduse imaginii, dar trebuie dovedit ca el a postat acele fotografii si filme.
Da, sub aspect principial asa vad si eu lucrurile.
Dreptul la imagine va apartine.
Doar in baza unui acord cu dvs. putea face asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de autor pe siteuri Tutzu Tutzu Intrebarea mea este legata de dreptul de autor pentru diverse creatii gen, poezie, videoclip, muzica, film etc. Sunt zeci de siteuri in Romania pe care sunt ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am următoarea situatie:soțul meu are un copil dintr ... Asociatia58 Asociatia58 Bună ziua! Am următoarea situatie:soțul meu are un copil dintr o căsătorie anterioara.Familia noastra(eu, soțul și copilul nostru) petrecem timpul ... (vezi toată discuția)
Drept de autor fotografie herculeroco herculeroco Buna ziua, Asocierea unei fotografii a unei vedete in concert la promovarea unui produs poate fi considerata o incalcare a dreptului de autor? Precizez ca ... (vezi toată discuția)