avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Am următoarea situatie:soțul meu are un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Am următoarea situatie:soțul meu are un copil dintr ...

Bună ziua! Am următoarea situatie:soțul meu are un copil dintr o căsătorie anterioara.Familia noastra(eu, soțul și copilul nostru) petrecem timpul împreună cu fiul soțului din prima căsătorie, atât la locuința noastră cât și în vacanțe. Mama copilului nu este deacord cu fotografierea și distribuirea pozelor cu fiul ei pe rețele sociale, însă tatăl sau mi a dat acordul. În plus pozele sunt în familie sau cu fratele lui, niciodată doar el singur. Va rog sa îmi spuneți dacă eu, având acordul tatălui pot distribui pe rețele sociale poze în care apare și el și dacă ma poate acționa în instanta asa cum ma amenință și dacă are sorti de câștig. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:39, 27 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da,va poate actiona in instanta si da, are sorti de castig, in sensul ca instanta sa va oblige sa le dati jos de pe net si sa nu mai postati poze cu el. Sansele depinde de mai multe lucruri,
Mama posteaza fotografii cu fiul sau ? daca da, si tatal poate.
Totusi, eu nu cred ca e cazul sa creati tensiuni in familie pentru o poza. Toate astea se rasfrang indirect asupra copilului.
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2020
gi-jane2, moderator
Mama copilului are un profil privat, nu cunosc acest aspect(dacă postează fotografii cu copilul ei sau nu). Ideea este ca ei au custodie comuna și întrebarea mea este dacă e suficient sa am acordul tatălui pentru a posta pe profilul meu personal poze de familie în care sa apară și copilul ei?
Pt hotarari obisnuite, nu e nevoie de acordul ambilor parinti.
"Părinţii exercită împreună şi în mod egal autoritatea părintească. Faţă de terţii de bună-credinţă, oricare dintre părinţi, care îndeplineşte singur un act curent pentru exercitarea drepturilor şi îndeplinirea îndatoririlor părinteşti, este prezumat că are şi consimţământul celuilalt părinte."
Ori, dvs nu sunteti in acest caz, cat mama, in calitate de parinte a zis clar ca nu e de acord.
Copilul are dreptul la imagine si exista precedent in instanta, unde tatal a obtinut ca fosta sotie sa nu mai publice foto cu copilul lor
[ link extern ] /

Dvs, mai departe, faceti ce doriti, ca nu va e interzis de lege, aveti si acordul tatalui, insa pe mai departe, poate iesi orice.
Fie mama se resemnseaza, fie va da in judecata si aici, poate castiga, poate nu. Depinde de ce cere si cum isi motiveaza cererea. Pt ca dincolo de frustrarile proprii, interesul copilului trebuie sa primeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expunere minor in poza de catre sotia fostului sot puimicc puimicc Este legal ca sotia fostului meu sot sa isi puna pe facebook la poza de profil o imagine in care este ea, fostul sot si copilul meu? Am divortat si copilul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am următoare situație . părinți divortati, copil ... alegbob alegbob Buna ziua ! Am următoare situație . Părinți divortati, copil minor in vârsta de 3 ani . Concubina tatălui postează pe facebook poze cu copilul , pe ... (vezi toată discuția)
Acord postari facebook Ioana.beretean Ioana.beretean Buna ziua, in cazul unui divort nepronuntat inca , unul dintre parinti are dreptul sa posteze pe facebook fotografii cu copii minori fara acordul celuilalt ... (vezi toată discuția)