avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Expunere minor in poza de catre sotia fostului sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Expunere minor in poza de catre sotia fostului sot

Este legal ca sotia fostului meu sot sa isi puna pe facebook la poza de profil o imagine in care este ea, fostul sot si copilul meu? Am divortat si copilul este in custodia mea, nu avem custodie comuna. Ea nu are niciun drept parintesc, dar, simplul lui acord este suficient? Ea nu are niciun grad de rudenie, daca posta el poza la profilul sau, intelegeam, fiind parinte, ea este o straina.
Cel mai recent răspuns: puimicc , utilizator 14:49, 25 Octombrie 2014
Cu ce ati fost prejudiciata prin acest gest?...putina gelozie?
Puteti trimite un e-mail sau o notificare scrisa, prin care sa ii rugati sa indeparteze fotgrafia copilului de pe site, din motive de incalcare a intimitatii si vietii private. Eventual, precizati un termen la care sa faca acest lucru (de al o zi la cateva zile).
Incalcarea intimitatii cui?Copilul este in poza cu tatal lui si cu sotia acestuia.Faptul ca nu aveti custodie comuna nu inseamna ca nu mai e tatal lui.
Faptul ca ea este sotia sa, nu o face mama copilului meu. Iar poza este la profilul sau, nu al lui, ceea ce nu m-ar fi privit, din punctul meu de vedere. Drepturile parintesti nu sunt transmisibile, faptul ca fostul sot are drepturi, nu i le da automat si sotiei sale.

Dar, ma va deranja oricand ca o alta femeie sa isi puna la poza de profil chipul copilului meu. Daca el, ca tata, ar face-o, as intelege, e tata.
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2014
puimicc, utilizator
Asa este dar sunt toti 3 in poza, poza facuta cu acordul fostului sot al dvs.Incercati sa ii lasati un mesaj pe reteaua de socializare in care sa ii spuneti ca va deranjeaza poza respectiva si rugati o sa o stearga.

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am următoarea situatie:soțul meu are un copil dintr ... Asociatia58 Asociatia58 Bună ziua! Am următoarea situatie:soțul meu are un copil dintr o căsătorie anterioara.Familia noastra(eu, soțul și copilul nostru) petrecem timpul ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a publica fotografii cu copii anamariapopa anamariapopa Buna ziua! As vrea sa stiu daca o persoana fizica poate publica pe Facebook poze cu copii care nu sunt ai sai,avand acordul doar al tatalui copiilor.Mentionez ... (vezi toată discuția)
Fotografii pe facebook minor de 8 ani fara acordul mamei ! buna ... adinaemyly adinaemyly FOTOGRAFII PE FACEBOOK MINOR DE 8 ANI FARA ACORDUL MAMEI ! BUNA ZIUA! AM O INTREBARE ... COPILUL MEU DE 8 ANI APARE IN FOTOGRAFII PE FACEBOOK POSTATE DE ... (vezi toată discuția)