avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Expunere minor in poza de catre sotia fostului sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Expunere minor in poza de catre sotia fostului sot

Este legal ca sotia fostului meu sot sa isi puna pe facebook la poza de profil o imagine in care este ea, fostul sot si copilul meu? Am divortat si copilul este in custodia mea, nu avem custodie comuna. Ea nu are niciun drept parintesc, dar, simplul lui acord este suficient? Ea nu are niciun grad de rudenie, daca posta el poza la profilul sau, intelegeam, fiind parinte, ea este o straina.
Cel mai recent răspuns: puimicc , utilizator 14:49, 25 Octombrie 2014
Dvs in calitate de reprezentant legal al minorului sunteti singurul care decide unde apare figura copilului si unde nu.
Daca dvs considerati ca ii dauneaza copilului ( publicitate nedorita sau alt motiv), ii puteti cere doamnei sa reposteze poza fara figura copilului.
F frumos ca l-a integrat pe copil in familie si ca ii arata afectiune, insa postarea pe un site de socializare a unor poze, nu dovedeste asta.

Ultima modificare: Vineri, 24 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
Cred ca intuiesc ceea ce va deranjeaza la postarea fotografiei , si inteleg.
Practic , respectiva doamna profita grosolan de calitatea dvs. de mama , aici intrand toate atributele de la a da nastere , a creste , a avea responsabilitate, dragoste, devotament . Si cred ca aveti dreptate cand spuneti ca profita de pe urma imaginii alaturi de copilul dvs, deoarece proiecteaza astfel asupra sa , ideea de femeie care reuseste in toate , vezi , persoana publica, de succes , dar si "mama", sotie , adica implinita pe multipleplanuri. Reuseste sa aibe beneficii nemeritate , si neadevarate.
Va sugerez sa discutati calm , cu tact si argumentat cu sotul dvs , nu cu doamna , pt. ca daca vorbiti cu ea, ii dati un fel de recunoastere , ca si cum ea ar avea ceva de spus in aceasta situatie. insa cu ea e bine sa aveti relatii amiabile , va place sau nu , ea face parte din viata copilului dvs, iar in cazul a doi fosti soti , interesul copilului e cel care conteaza.

Nu o cunosc suficient de bine pe doamna, dar, am banuiala ca as putea discuta cu ea. Eu nu o voi face, pentru ca cel ce din punctul meu de vedere este imprevizibil este fostul sot. Banuiesc ca doamna ar intelege, dar, fostul sot probabil ar lua-o ca pe ceva personal si nu se stie ce idei i-ar veni.

Vroiam doar sa vad, pur si simplu, daca actuala sotie a fostului sot are dreptul de a imi expune copilul pe un site de socializare. Nu am orgolii inutile si nici nu imi pasa in mod deosebit de opinia publica - propria mea identitate nu trebuie confirmata din exterior....

In plus, in putinul timp pe care il petrece cu fostul sot, prezenta acestei doamne pentru mine este pozitiva, pentru ca stiu ca acolo este o alta fiinta umana care la o adica, ar interveni. Eu imi cunosc fostul sot, dincolo de aparente, pe mine opinia celor din jurul sau nu ma intereseaza, eu stiu cu prezicie cum este el dupa inchiderea usilor. Desi ea este pesoana publica, el este cel avid de notorietate, este un narcisist cu manifestari sociopate, incapabil sa aiba sentimente reale, dar capabil sa le mimeze de Oscar, atunci cand interesele ii impun. Pana sa te dezmeticesti cu ce tipologie umana ai de a face, trec ani. Asta, in cazul in care ai capacitatea intelectuala si umana de a intelege genul acesta de tipologie, totusi, nu cred ca exista prea multi oameni incapabili de cele mai elementare manifestari empatice. Lui nu ii pasa cu adevarat de ceea ce simt cei din jur, de ceea ce simte propriul copil, de ceea ce am simtit ori dorit eu vreodata, in peste un deceniu de casnicie, conteaza doar satisfacerea totala a propriilor idei si dorinte, nu exista decat o opinie, a sa. Nu exista sansa de a negocia cu el nici macar culoarea carpetei .... Un om care doreste sa dicteze totul, sa controleze totul, sa lase o impresie desavarsita celorlalti. Cat am fost casatoriti, eram cea cu care se lauda tuturor, doar pentru a isi ridica imaginea in ochii lumii. Femeile mureau de invidie, crezand ca aparenta sa afectiune - era un circ pentru cei din jur - este reala. Doar eu stiu si familia mea cu era el cand eram doar noi. Nu imi pasa de faptul ca foarte putini oameni il cunosc cu adevarat, nu traiesc pentru altii, nu am nevoie de confirmari din exterior, ca si el. In mod evident, actuala sotie ii satisface nevoia de notorietate. O poza cu o familie aparent minunata face parte din jocul aparentelor. Sa il joace ei fericiti, iar el cat mai departe de mine, pentru totdeauna. Nu am niciun interes sa o supar pe doamna, mie nu mi-a facut nimic, ea poate fi oricand in locul meu, daca nu si este deja, habar nu am daca ea a decis postarea pozei pe contul ei, ori el.... Nu o judec... Nu vreau sa fiu dura. Vreau doar sa stiu daca are acest drept legal de a imi expune copilul, in situatia in care, cine stie ce fantezii ii mai vin fostului sot.

Interesul copilului meu este sa mai existe o alta persoana cand este cu propriul tata. Prin urmare, chiar nu doresc sa supar aceasta doamna, ea pentru mine este un noroc. Pana sa o cunoasca pe ea, doar eu stiu ce tampenii ii spunea copilului, de ... sapte ani atunci. Ca regreta ca nu m-a batut, ca voi gasi un nene care sa ma faca sa platesc tot.... De cand insa a cunoscut-o pe actuala sotie, pentru copil este mai bine, mai ales pana sa nu se casatoreasca, cand el trebuia sa convinga ce mare noroc e pe capul ei.... A fost o perioada buna pentru copil, acum insa, de cand s-au casatorit, cred ca s-a cam dus Disneylandul si pentru ea. Sper sa nu fie asa, pentru binele copilului meu. Fara ea, el ar fi singur cu copilul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
Aceasta discutie pentru mine este pur informativa. Un om informat este un om mai puternic. Pentru mine orice om se bucura .... de prezumtia de nevinovatie, chiar daca suna idealist si pur ... teoretic.
Probabil ca intr-o zi va fi si ea in pozitia mea, cine stie, poate chiar va avea nevoie de cineva care sa o .... inteleaga, cineva care a experimentat ca si ea situatii halucinante. Sunt sigura ca este la fel de dominator si are aceleasi iesiri demente, chiar daca probabil acum sunt alte idei, alte imprejurari, alte motive.

Copilul a povestit intr-una din zile ca nu crede ca ... e fericita, ca are ochii asa de tristi ... Recunosc cate ceva .. Nu se pune problema vreunei antipatii, nu o antipatizez.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Octombrie 2014
puimicc, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am următoarea situatie:soțul meu are un copil dintr ... Asociatia58 Asociatia58 Bună ziua! Am următoarea situatie:soțul meu are un copil dintr o căsătorie anterioara.Familia noastra(eu, soțul și copilul nostru) petrecem timpul ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a publica fotografii cu copii anamariapopa anamariapopa Buna ziua! As vrea sa stiu daca o persoana fizica poate publica pe Facebook poze cu copii care nu sunt ai sai,avand acordul doar al tatalui copiilor.Mentionez ... (vezi toată discuția)
Fotografii pe facebook minor de 8 ani fara acordul mamei ! buna ... adinaemyly adinaemyly FOTOGRAFII PE FACEBOOK MINOR DE 8 ANI FARA ACORDUL MAMEI ! BUNA ZIUA! AM O INTREBARE ... COPILUL MEU DE 8 ANI APARE IN FOTOGRAFII PE FACEBOOK POSTATE DE ... (vezi toată discuția)