avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Expunere minor in poza de catre sotia fostului sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Expunere minor in poza de catre sotia fostului sot

Este legal ca sotia fostului meu sot sa isi puna pe facebook la poza de profil o imagine in care este ea, fostul sot si copilul meu? Am divortat si copilul este in custodia mea, nu avem custodie comuna. Ea nu are niciun drept parintesc, dar, simplul lui acord este suficient? Ea nu are niciun grad de rudenie, daca posta el poza la profilul sau, intelegeam, fiind parinte, ea este o straina.
Cel mai recent răspuns: puimicc , utilizator 14:49, 25 Octombrie 2014
Nu a scris nimic. Doar a primit laude pentru cat de frumosi sunt cu totii,impreuna. Acel copil, in mod evident nu este copilul sau, acel copil are o mama.
art. 11 din drepturile copilului spune asa:
"Copilul are dreptul la protecție împotriva oricărei forme de exploatare;"
Oare strangerea de like-uri si construirea unui profil fals pe baza unei fotografii, nu inseamna exploatarea imaginii lui?

Uau... asta cu like-urile mi se pare exagerare, fara suparare va rog. Cred ca era vorba de exploatare economica, vedeti la art. 91:
[ link extern ]
Scuzati domnule Ares, dar cred ca am scris doar titlul din wikipedia, fara sa scriu ca este din Conventia asupra Drepturilor Copilului adoptata de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite la data de 20 noiembrie 1989. Convenția a fost asumată și de România prin adoptarea legii Legea nr. 18/1990 pentru ratificarea Convenției cu privire la drepturile copilului (publicată în Monitorul Oficial nr. 314 din 13 iunie 2001).

Pe acele vremuri, nu era goana dupa "like-uri" si nici moda sa pozezi in ce nu esti, sau sa te folosesti de pozele unor sportivi, etc. Avem destule exemple in viata de zi cu zi.

Daca iar am gresit, accept cu drag sa imi atrageti atentia.

Edit: nu conteaza cine este acea persoana publica, dar daca este publica foarte, sa stii ca numarul de like-uri conteaza ca sa te mentii pe val si sa ti se promoveze postarile sau chiar si profilul (avem un caz asemanator :D )
Conteaza doar atat : Acea persoana a folosit poza unui minor manipuland opinia publica - nu a scris in descriere cine este acel copil, si l-a "insusit" ca fiind fara mama adevarata.
Bunul simt al acelei persoane publice care a o postat poza, ii cerea parca sa intrebe, nu?
:O
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2014
tarkan, utilizator
Sigur, in poza apare si tatal. Iar doamna este sotia sa. Pe mine ceea ce ma nedumereste este motivul pentru care nu si-a pus el poza la profil - el nu este persoana publica - as fi inteles, este sotul ei, dar si tatal copilului. Motivul pentru care simte doamna nevoia sa puna o poza in care apare alaturi de copilul altei femei, pentru mine nu este clar, are suficiente poze in care apare cu singura familie pe care o are, cea intemeiata alaturi de sotul sau. Copilul meu nu face parte din familia sa, copilul meu are doi parinti deja.

Doamna se bucura de o mare notorietate pe plan local, poate fi numita VIP.
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2014
puimicc, utilizator
Dacă doamna actuala soţie a fostului soţ al dvs. este VIP, gura târgului are ce bârfi, gura târgului ştie tot, aşa cănu-i creşte valoarea madamei, dimpotrivă.
Părerea mea.

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am următoarea situatie:soțul meu are un copil dintr ... Asociatia58 Asociatia58 Bună ziua! Am următoarea situatie:soțul meu are un copil dintr o căsătorie anterioara.Familia noastra(eu, soțul și copilul nostru) petrecem timpul ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a publica fotografii cu copii anamariapopa anamariapopa Buna ziua! As vrea sa stiu daca o persoana fizica poate publica pe Facebook poze cu copii care nu sunt ai sai,avand acordul doar al tatalui copiilor.Mentionez ... (vezi toată discuția)
Fotografii pe facebook minor de 8 ani fara acordul mamei ! buna ... adinaemyly adinaemyly FOTOGRAFII PE FACEBOOK MINOR DE 8 ANI FARA ACORDUL MAMEI ! BUNA ZIUA! AM O INTREBARE ... COPILUL MEU DE 8 ANI APARE IN FOTOGRAFII PE FACEBOOK POSTATE DE ... (vezi toată discuția)