avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare pe caz de boala (pensie de invaliditate)
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare pe caz de boala (pensie de invaliditate)

Sunt diagnosticata cu discopatie lombara,spondiloza,scolioza si hiperlordoza lombara. Vreau sa stiu daca ma incadrez la boli profesionale si pot iesi la pensie pe caz de boala? Lucrez de 11 ani casier in Cora si am facut fata durerilor pana am ramas intepenita pe scaun la serviciu. Asa am ajuns la doctor ,am urmat tratamente prescrise de doua centre medicale;Medlife si Fortius, am facut recuperare, dar durerile persista ,mai ales la serviciu.
Daca pot iesi la pensie imi puteti spune care sunt pasii pe care ii am de facut pentru a-mi rezolva problema? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:35, 29 Ianuarie 2015
1. Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor decide incadrarea intr-un grad de invaliditate.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.

3. - Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

51971 a scris:

Va multumesc pentru raspunsul dat, dar acum am alta problema:am fost la medicul de familie si cu toate ca mi-a dat trimitere catre medicina muncii nu a stiut sa-mi spuna unde anume sa ajung. Am sunat la informatii si am cerut adrese medicina muncii sect.2(in acest sector locuiesc).Mi s-au dat cateva dar am o nelamurireoate sa ma examineze orice medic expert medicina muncii sau numai cel cu care firma are contract cu salariatii? (in cazul meu MEDLIFE) Cand am sunat la una din clinici si spunand ca sunt persoana fizica si nu firma si doresc sa fiu examinata de un medic expert nu au stiut ce sa imi spuna si au spus sa revin maine cu un telefon?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala iuliana silvana emilia iuliana silvana emilia la 15 ani vechime in munca pot beneficia de pensie de boala (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate dpyangello dpyangello buna seara ma numesc Dudas Elena am varsta de 48 de ani am o vechime in campul munci de 18 an si 10 luni in conditi deosebite de munca si 3 ani in comerti. ... (vezi toată discuția)
Pensionarea persoanelor cu grad de handicap ContSters107751 ContSters107751 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, ce conditii trebuie sa indeplineasca cineva pentru a iesi la pensie. ( nascut la 13.12.1956, a avut luxatie congenitala de ... (vezi toată discuția)