Buna ziua,
Este prima mea postare pe avocatnet, prin urmare sper sa nu incalc nicio regula (mentionez ca nu am gasit raspunsul la intrebarea mea in nicio alta postare).
Ma intereseaza sa stiu ce acte normative trebuie sa am in vedere la deschiderea unui restaurant, dar mai ales pentru buna functionare a acestuia (evitarea amenzilor in cadrul controalelor, riscurilor, cunoasterea repercusiunilor incalcarii respectivelor acte normative, etc).
Am citit despre pasii ce trebuie facuti si multe dintre conditiile care trebuie indeplinite, insa ce ma intereseaza pe mine este izvorul acestor cerinte.
La prima vedere (la prima cautare pe internet), am aflat ca dupa deschiderea firmei si inchirierea spatiului, este nevoie de urmatoarele autorizatii:
Autorizatie sanitar veterinara- DSV- Directia Sanitar Veterinara
Autorizatie sanitara- DSP- Directia de Sanatate Publica
Autorizatie de la Mediu
Aviz de prevenire şi stingere a incendiilor – P.S.I
Certificat de clasificare a locatiei de la Ministerul Turismului
Implementarea sistemului de siguranta a alimentelor HACCP
Autorizatie de functionare de la primarie si Orar
Casa de marcat fiscalizata
Contract cu un cabinet de Medicina Muncii
Contract cu Uniunea Compozitorilor si a Muzicologilor din Romania
Contract cu firma de servicii de paza si protectie
Contract cu firma de deratizare
Contract cu firma de salubritate
Contract cu firma de apa, canalizare, electricitate, gaz
Contract cu furnizaori care sa iti asigure certificate de conformitate a marfurilor
Contracte si analize medicale angajati
Cursuri de igiena pentru anagjati care intra in contact cu mancarea
Este cineva care cunoaste care sunt respectivele acte normative care cer fiecare dintre aceste cerinte (eventual si altele, daca exista)?