Buna ziua.
Am si eu o problema.
In luna martie a.c. mi-am schimbat locul de munca,angajandu-ma la o alta firma.Am semnat cu acestia CIM pentru prima luna,din 08.03.2009 pana in 08.04.2009,urmand ca ulterior sa imi deschid un PFA si sa incepem o colaborare in aceasta varianta.Salariul negociat in CIM a fost minim pe economie.Prima plata a fost de 370 ron,promitandu-mi-se ca diferenta va fi achitata in tichete de masa.Acest lucru nu s-a intamplat,diferenta de cca 140 ron a fost achitata spre sfarsitul lunii mai.Intre timp,am continuat sa lucrez pentru aceasta firma,fara incheierea vreunui contract de mandat sau altceva,urmand sa se finalizeze deschiderea de PFA pe care am initiat-o.Plata pentru munca depusa de mine,urma sa fie achitata in baza unor comisioane fixe.La sfarsitul lunii mai,am fost anuntat ca nu mai au nevoie de mine, am fost invitata la sediul firmei din Cluj,pentru a preda logistica(masina,telefon,laptop)promitand ca imi vor achita comisioanele restante(aprox 1700 ron + drumul de intoarcere).Am ajuns acolo,am predat logistica pe baza de proces verbal,dar surpriza ,nu mi s-a achitat nici un ban.Mi s-a spus ca nu sunt bani in casa si ca vor fi achitati printr-o depunere in cont.Dupa o saptamana,mi s-a spus ca nu voi mai primi nici un ban.
Stiu ca,neavand nici un act pe baza caruia sa ii pot actiona in instanta,avand in vedere ca exista dovezi ca am lucrat pentru ei in acest timp fara forme legale(firma se ocupa cu semnarea de contracte de furnizare de servicii de telefonie mobila-dealer la un operator cunoscut)-exista contracte cu data ulterioara incetarii contractului de munca semnat la inceput(recunosc a incetat prin demisie),exista semnatura mea si stampila lor pe aceste contracte etc.,ii pot acuza de munca LA NEGRU?As vrea sa stiu daca ITM,pt ca la ei vreau sa ma adrezez acorda credit angajatului in astfel de conditii,cam cat de mari sunt amenzile-vreua sa joc mai dur,poate reusesc sa imi recuperez astfel sumele neachitate,si as vrea sa stiu daca eu sunt din craiova si firma din cluj,pot sa depun o petitie la ITM dolj,sau la ITM-ul pe raza isi are sediul firma respectiva?,in Craiova era un punct de lucru.
Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns:
Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane
12:49, 9 Iunie 2009