avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fortata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fortata

Buna ziua,
m-am angajat la o companie cu carte de munca contract inregistrat la ITM in data de 16.06.2009 , am avut niste probleme si nu am raspuns la telefon sefului meu din 20.07.09-24.07.09 ca urmare a acestui fapt m-a chemat la sediul firmei din Brasov in data de 24.07.2009 eu fiind din Baia Mare si efectiv ma fortat sa-mi dau demisia cu data de 29.06.2009 in care sa specific ca nu am nici o pretentie fata de ei si mai mult ma angajez sa platesc suma de 700 ron dintr-un avans de 2000 ron restul justificandu-se cu bonuri stampilate.ideea e ca ei m-au platit doar pentru 2 saptamani din iunie iar luna iulie nimic nici un ban cica eu trebuie sa le dau lor .
Am proces verbal cum ca am predat logistica la firma datat de ei din 24.07.09 , demisie cu numar de ordine din 24.07.09 numerele definitive la masina au venit pe adresa mea din Baia Mare pe data de 17.07.09 deci e evident ca am muncit si in luna iulie mai putin zilele de 20,21,22,23 iulie.
M-au fortat sa-mi dau demisia ca daca nu ma dau in judecta pentru nemotivat si imi cer daune de 100 milioane lei , eu am fost speriat amscris demisia cum v-am relaltat mai sus si va intreb ce pot sa fac ????
M-ai mult nu mi-au inregistrat cartea de munca la ITM.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2009
wubogdan, utilizator
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 16:49, 26 Iulie 2009
Inteleg ca aveti contract semnat si incheiat prin demisie semnata de dvs.
trebuie sa fiti platit exact pentru cate zile ati lucrat, iar daca ati primit un avans pentru alte scopuri (nu avans de salariu), desigur ca trebuie sa-l retsituiti sau sa-l justificati.
1. Primul pas este sa va duceti la ITM Brasov, unde este inregistrata firma si sa vedeti exact situatia dvs., spunandu-le ce ati spus aici.
2. Angajatorul nu va poate imputa si retine nici o suma fara jotarare judecatoreasca.
3. Pentru celelalte probleme cu angajatorul, din timpul derularii contractului individual de munca, il puteti actiona pe acesta in judecata la Tribunalul din judetul in care domiciliati sau aveti resedinta. Fiind litigiu de munca nu paltiti taxe.
Avand in vedere ca aveti CIM inregistrat la ITM atunci ati lucrat legal si faptul ca la ITM nu a fost depus carnetul de munca nu este o asa mare problema perioada poate fi inscrisa in carnetul de munca pe baza cCIM si a decizieie de concediere sau a unei adeverinte.
Pentru plata salariului actionati in instanta incercati sa faceti dovada perioadei lucrate. Este dificil pentru ca ati scris o demisie, simplul fapt ca s-au primit acte saua nr. pe adresa dvs. nu face dovada prezentei la locul de munca. Faptul ca ati fost cautat telefonic si nu ati raspuns se pare ca nici nu ati fost la locul de munca. Sfatul meu este sa returnezi suma de bani nejustificata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se inregistreaza demisia? flo1982 flo1982 Buna ziua, am rugamintea de a ma ajuta cu o informatie. Mi am dat demisia in data de 15 luna aceasta, cu preaviz de 15 zile. Cand se inregistreaza aceasta ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat pt contract de munca neinregistrat niko_ro2000 niko_ro2000 Buna seara. Va rog sa mi spuneti cum sa procedez in urmatoarea situatie.Am lucrat la o firma ca reprezentant vanzari timp de 8 luni (din iunie 2008 pana in ... (vezi toată discuția)
Marire de salariu -demisie carollina82 carollina82 Buna ziua, Va solicit atentia cu urmatoarea situatie: pe data de 24.06.2009 am fost instiintata pe emailul intern de catre superiorul meu ca incepand cu ... (vezi toată discuția)