avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Marire de salariu -demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Marire de salariu -demisie

Buna ziua,

Va solicit atentia cu urmatoarea situatie: pe data de 24.06.2009 am fost instiintata pe emailul intern de catre superiorul meu ca incepand cu luna iulie salariu meu s-a majorat. In data de 08.07.2009 eu mi-am inaintat demisia, inregistrata in registrul de intrari chiar de mine sa fiu sigura ca este luata in calcul cu ziua respectiva. Intrebarea mea este daca pentru luna iulie, eu voi primi salariu conform deciziei de marire. Incetarea contractului de munca este inreg cu data de 27.07.2009, ultima zi de munca 24.07.2009 inclusiv. Preavizul este mai mult de 15 zile, deoarece tinand cont ca stiam ca va fi greu sa gasesca persoana in locul meu, m-am gandit ca ar fi corect fata de ei sa ii instiintez, fiind si perioada de concedii. Pe data de 14.07.2009 am primit avansul salarial si mentionez ca este la nivelul salariului anterior, la fel ca in luna iunie.
Este corect, daca demisia mea a venit in aceeasi luna , insa eu voi veni practic toata luna fara cateva zile, acea decizie de majorare sa nu mai fie luata in calcul ? Demisia a venit ulterior deciziei de marire ce mi-a fost adusa la cunostinta.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:19, 18 Iulie 2009
Sa inteleg ca a fost doar o instiintare, fara a fi emisa o decizie(act aditional) de marire a salariului?
instiintarea a fost facuta dupa ce au fost obtinute toate semnaturile pentru aprobarea maririi de salariu. Mentionez ca nici la modificarea functiei, in februariei 2009, nu am primit act aditional de semnat pentru schimbarea functiei. La fel, in februarie 2008, cand s-au majorat salariile pe toate societatea, nu s-a semnat nici un act aditional.
Vreau sa stiu daca ar fi legal sa fie anulata decizia, care mi-a fost comunicata.
Un simplu email nu poate fi considerat o decizie a angajatorului. Daca ati primit o decizie, cu semnatura reprezentantului legal, o revocare a acesteia ar fi abuziva. Despre ce semnaturi este vorba? Aveti o cerere de marire de salariu aprobata? O copie ?
carollina82 a scris:

Mentionez ca nici la modificarea functiei, in februariei 2009, nu am primit act aditional de semnat pentru schimbarea functiei. La fel, in februarie 2008, cand s-au majorat salariile pe toate societatea, nu s-a semnat nici un act aditional.

Art. 17 (4) Codul Muncii prevede ca:
(4) Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (2) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 15 zile de la data încunoştinţării în scris a salariatului, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2009
pakos, utilizator
Cererea de marire (memo intern) a fost facuta de directoarea mea (superiorul ierarhic direct) . Eu doar am fost tinuta la curent cu situatia privind aprobarea acestei cereri de catre sefii celorlalte departamente (inclusiv director general), precizez ca este vorba de o banca , iar eu am desfasurat activitatea in cadrul unei sucursale. Nu detin copie dupa acea cerere semnata , poate doar sa fi ajuns la HR si apoi , dupa ce am anuntat demisia, sa fie retrasa. Ceea ce cred ca s-a si intamplat. Nu mi s-ar fi comunicat ceva daca nu era decizia finala. Angajatorul nu stia ca eu sunt in discutii cu alta parte si ca intentionez sa plec.
Sa inteleg ca din ceea ce spuneti, nu am nici o dovada legala a mariri si ca ramane la latitudinea lor daca vor mai mentine decizia sau nu ?
Cam asa ceva. Acel email, in cazul unui proces, ar putea fi considerat, eventual, un inceput de dovada scrisa.

Alte discuții în legătură

Marire de salariu fara semnare de act aditional strumfitza strumfitza Buna ziua, Acum o luna am primit o marire de salariu. Am intrebat cand smenez act aditional si mi-au zis ca pana la sfarsitul luni voi semnat. E deja sf ... (vezi toată discuția)
Legislatie onicico onicico Anul trecut salariul minim a fost de 1450lei.De la 1 ianuarie 2018 s-a mărit.Angajarea mea s-a facut in noiembrie 2017 cu 1450.Nu ar fi trebuit să primesc un ... (vezi toată discuția)
Returnare bonus Stefhan Stefhan Buna ziua, Am lucrat la o multinationala pe care am parasit-o in aprilie in favoarea alteia concurente.Inainte de a-mi prezenta demisia, am primit un bonus ... (vezi toată discuția)