avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Marire de salariu -demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Marire de salariu -demisie

Buna ziua,

Va solicit atentia cu urmatoarea situatie: pe data de 24.06.2009 am fost instiintata pe emailul intern de catre superiorul meu ca incepand cu luna iulie salariu meu s-a majorat. In data de 08.07.2009 eu mi-am inaintat demisia, inregistrata in registrul de intrari chiar de mine sa fiu sigura ca este luata in calcul cu ziua respectiva. Intrebarea mea este daca pentru luna iulie, eu voi primi salariu conform deciziei de marire. Incetarea contractului de munca este inreg cu data de 27.07.2009, ultima zi de munca 24.07.2009 inclusiv. Preavizul este mai mult de 15 zile, deoarece tinand cont ca stiam ca va fi greu sa gasesca persoana in locul meu, m-am gandit ca ar fi corect fata de ei sa ii instiintez, fiind si perioada de concedii. Pe data de 14.07.2009 am primit avansul salarial si mentionez ca este la nivelul salariului anterior, la fel ca in luna iunie.
Este corect, daca demisia mea a venit in aceeasi luna , insa eu voi veni practic toata luna fara cateva zile, acea decizie de majorare sa nu mai fie luata in calcul ? Demisia a venit ulterior deciziei de marire ce mi-a fost adusa la cunostinta.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:19, 18 Iulie 2009
Mda, asa se intampla cand vrei sa fii om, esti tratat cu picioarele. Ar fi trebuit sa astept avansul si apoi sa dau si hartia cu demisia. Mai am o saptamana "sa imi fac de cap". Ma macina acest aspect, deoarece au parut foarte afectati ca plec si au vorbit asa frumos de mine si credeam ca vom incheia in relatii bune. Eu am intrebat- o pe dir adj daca mi s-a retras decizia de marire si a zis ca nu, ca la lichidare se va vedea marirea . Insa m-am uitat pe fluturasul de anul trecut, de la ultima marire, unde am primit avansul corespunzator noului salariu.
Am sa precizez acest aspect si la "exit interview" .

multumesc mult.

Ati putea solicita printr-o adresa scrisa, sa vi se puna la dispozitie o copie dupa decizia de majorare a salariului cu 01.07.2009, in conformitate cu instiintarea pe care ati primit-o pe email(o atasati adresei). Cine stie, poate va pomeniti cu banii la lichidare...
Inca o lamurire, deciziile privind majorarea salariului au un termen maxim de la data la care au fost adoptate/inregistrate in care trebuie depuse la ITM pentru a fi inscrise in cartea de munca ?

Multumesc
Deciziile sau actele de majorare a salariilor se depun la ITM in termen de 5 zile de la data perfectarii lor . In carnetul de munca se inscriu in termen de 15 zile de la data producerii acelor modificari.
Chiar daca avansul a fost acelasi, la lichidare s-ar putea sa primiti restul de plata conform noului salariu.
Asa ca asteptati ziua de lichidare, daca nu doriti sa vorbiti cu conducerea sa vedeti despre ce este vorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire de salariu fara semnare de act aditional strumfitza strumfitza Buna ziua, Acum o luna am primit o marire de salariu. Am intrebat cand smenez act aditional si mi-au zis ca pana la sfarsitul luni voi semnat. E deja sf ... (vezi toată discuția)
Legislatie onicico onicico Anul trecut salariul minim a fost de 1450lei.De la 1 ianuarie 2018 s-a mărit.Angajarea mea s-a facut in noiembrie 2017 cu 1450.Nu ar fi trebuit să primesc un ... (vezi toată discuția)
Returnare bonus Stefhan Stefhan Buna ziua, Am lucrat la o multinationala pe care am parasit-o in aprilie in favoarea alteia concurente.Inainte de a-mi prezenta demisia, am primit un bonus ... (vezi toată discuția)