Anul trecut salariul minim a fost de 1450lei.De la 1 ianuarie 2018 s-a mărit.Angajarea mea s-a facut in noiembrie 2017 cu 1450.Nu ar fi trebuit să primesc un act adițional cu marirea de 1900?
Clar da...ar fi trebuit sa il semnati in decembrie cu producerea efectelor de la 01.01.2018. Conform H.G. 846/2017 din 29 noiembrie 2017 privind stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, era obligatorie aceasta marire de salariu.
Sfatul meu este sa sesizati angajatorul si daca nu va fi de acord cu aceasta, sesizati ITM-ul pentru ca incalca legea.
Anul trecut salariul minim a fost de 1450lei.De la 1 ianuarie 2018 s-a mărit.Angajarea mea s-a facut in noiembrie 2017 cu 1450.Nu ar fi trebuit să primesc un act adițional cu marirea de 1900?
Nu estye obligatoriu sa primiti act aditional...se poate si o emite decizie de catre angajator.
Poate fi trimisa si prin posta cu confirmare de primire , decizia daca se refuza luarea la cunostinta.
Actul aditional nu prea are cum sa fie adus la cunostinta, atat timp cat are semnatura salariatului (se poate presupune ca salariatul are cunostinta de continutul acestuia daca a semnat).