Buna ziua! Am o mare nelamurire...se mai acorda sporul de 100% uatia pt orele lucrate in weekend? Situatia mea este urmartoarea: sunt angajat in calitate de functionar public cu statut special, apartinand ANAF. Lucrez pe ture, 12/24, 12/48. De regula, pe luna, se depaseste programul normal de lucru, cele 40 de ore pe sapt, iar pt asta primim zile libere.Pt situatia in care tura mea cade intr o zi de weekend sau sarb legala ar trb sa mi se acorde si alte zile libere sau spor salarial?
OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice
Art. 8.
(1) În anul 2015, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere, precum şi munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzător.
....
Multumesc pt raspuns. Nou nu ni se da nimic pt orele lucrate in weekend sau de sarb legale. Care ar fi pasul urmator?ne adresam institutiei cu o cerere prin care solicitam sa ni se acorde zile libere?rasp lor neoficial a fost ca nu exista personal...deci daca ni se raspunde ca nu ni se poate acorda liber, pt ca nu exista personal care sa ne inlocuiasca, ce trb facut?din cate inteleg nici spor nu ne pot acorda, pt ca legea spune clar ca se acorda doar zile libere...
Ore suplimentare
gabrielggm
buna ziua.lucrez ca pompier in ture de 24 cu 72 in cele mai multe luni am 8 ture de lucru deci 192 de ore pe luna.eu nu lucrez ore suplimentare?daca da cum pot ... (vezi toată discuția)