avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporul pt orele lucrate in weekend
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporul pt orele lucrate in weekend

Buna ziua! Am o mare nelamurire...se mai acorda sporul de 100% uatia pt orele lucrate in weekend? Situatia mea este urmartoarea: sunt angajat in calitate de functionar public cu statut special, apartinand ANAF. Lucrez pe ture, 12/24, 12/48. De regula, pe luna, se depaseste programul normal de lucru, cele 40 de ore pe sapt, iar pt asta primim zile libere.Pt situatia in care tura mea cade intr o zi de weekend sau sarb legala ar trb sa mi se acorde si alte zile libere sau spor salarial?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:13, 18 Ianuarie 2015
OUG 103/2013 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice

Art. 9. - (1) In anul 2014, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator
....

Nu excepteaza situatia expusa de dvs.
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare gabrielggm gabrielggm buna ziua.lucrez ca pompier in ture de 24 cu 72 in cele mai multe luni am 8 ture de lucru deci 192 de ore pe luna.eu nu lucrez ore suplimentare?daca da cum pot ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare la locul de muncã magda2007 magda2007 Bună dimineaţa, Vă solicit sprijinul, în ceea ce priveşte acordarea de zile libere pentru orele suplimentare lucrate. Lucrez în sănătate într-o ... (vezi toată discuția)
Program de lucru 11 ore functionar public; spor pentru sambata si duminica Bernadetta Bernadetta Buna ziua, Sunt functionar public si lucrez 11ore/zi, inclusiv sambata ,duminica si in zilele de sarbatoare legala, in timp ce restul colegilor lucreaza ... (vezi toată discuția)