avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sot decedat -firma comuna cu sotia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sot decedat -firma comuna cu sotia

Buna ziua ! sotul a decedat.Sotii aveau o firma (srl) 50% +50%.care are datorii la stat.Datoriile societatii afecteaza masa succesorala ? intra firma la sccesiune sau sotia poate prelua cele 50%parti si merge mai departe ? cum se procedeaza ?
Cel mai recent răspuns: mariana55_ro , utilizator 11:12, 19 Ianuarie 2015
Depinde de ceea ce s-a stabilit prin actul constitutiv (in speta daca firma continua sau nu cu mostenitorii celui decedat).

In masa succesorala intra partile sociale ale defunctului, acestea urmand a fi dobandite de mostenitori conform cotelor parti sau conform unui act de partaj voluntar (sotia poate prelua toate partile sociale ale sotului).

In principiu, datoriile sunt ale societatii si nu ale sotilor ca persoane fizice.
Depinde cum este contractul.
Foarte probabil mostenitorii vor mosteni si partile sociale.

Daca afecteaza sau nu valoarea mosteniri e greu de spus deoarece depinde daca sotul era administrator si daca firma va intra in insolventa.
Ar fi indicat sa mergeti la avocat pentru o discutie aprofundata care poate dura destul de mult timp.

Daca e vinovat se intra in mostenire denstat.
multumesc mult pentru raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire firma tamas2003 tamas2003 In cazul in care sotul a infiintat o firma inainte de casatorie, in caz de deces sotia mosteneste din firma sau se considera ca orice bun cumparat inainte de ... (vezi toată discuția)
Mostenire morariumihaela morariumihaela Care sunt mostenitorii bunicii in cazul in care la data decesului acesteia avea un fiu in viata, care ulterior a decedat, lasand un sot supravietuitor si 3 ... (vezi toată discuția)
Convenție matrimonială după căsătorie: pot fi trecute bunurile comune doar în proprietatea unuia dintre soți? alfa19 alfa19 Casatorie in noiembrie 2011. Comunitate legala. 1. Sotia a achizitionat in timpul casatoriei un spatiu comercial si un autoturism. Dorim ca aceste bunuri sa ... (vezi toată discuția)