avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

Am si eu o intrebare?
Tatal meu a fost pensionat pe caz de boala in anul 2009,iar in 2010 a decedat in urma lui a ramas un minor care a obtinut pensie de urmas pe urma tatalui meu.
Acesta ia jumatate din pensia pe caz de boala a tatalui meu.Anul acesta tatal meu ar fi implinit varsta de 64 de ani , fiind decedat putem sa obtinem pensia lui de varsta pentru a se mari pensia minorului ,are aproape 40 de ani de munca.
Dar mama avand 56 de ani,la ce varsta se incadreaza sa ia pensie de urmas?
Ea nu beneficiaza de nimic pe urma tatalui meu.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:31, 20 Ianuarie 2015
Pensia de urmași se stabileste la venitul avut la data decesului.
1. Pensia de urmas se stabileste in conditiile de la data decesului persoanei intretinatoare.

2. - Sotia supravietuitoare poate beneficia de pensie de urma la data cand implinete varsta standard de pensionare (varsta stabilita de lege in functue de data nasterii).
- La acea data poate opta intre pensia proprie si pensia de urmas.
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor camelia86 camelia86 Buna ziua,tatal meu a decedat anul acesta 2012,el avand pensie de boala si de invaliditate gradul 1,au fost casatoriti timp de 26 de ani,as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas militara mihaela2102 mihaela2102 Buna ziua, Aş dori să ştiu şi eu în condiţii poate să iasă mama mea la pensie după cea a tatălui? Tatăl meu a fost cadru militar, decedând în ... (vezi toată discuția)
Pensionare badescucorina badescucorina tatal meu este decedat de 4 ani ,a beneficiat de pensie pe caz de boala pana in ziua decesului,in urma lui a ramas un minor care beneficiaza de o pensie de ... (vezi toată discuția)