avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Cum contest plata tardiva a CASS
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Cum contest plata tardiva a CASS

Situatia este urmatoarea: sotul este coasigurat -nu este angajat , iar sotia angajata . In data de 31.12.2014 sotul primeste o decizie de la ANAF pentru anul 2012 cu plata a 468 ron.Suma se datoreaza unui venit din investitii care este mai mic 4000 ron .
As dori un sfat daca se poate face contestatie si ce sanse de reusita ar avea.
Mie mi se pare masura tardiva adica decizia vine la finele lui 2014 pentru 2012(!!), si in plus baza de calcul iarasi nu e corecta (8400-echivalentul salariului minim pe economie)
Va multumesc pentru sfat
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:56, 19 Ianuarie 2015
Tardiva nu este intrucat statul are la dispozitie intre 5 si 6 ani pentru a face acte de executare.
De contestat nu aveti ce contesta intrucat calitatea de coasigurat necesita sa nu mai aveti nici un fel de venituri, ori dobanda la depozitul /contul din banca este venit, fapt pentru care se plateste cass calculat la venituri dar nu mai putin decat ar fi raportat la salariul minim pe economie.
dar ce se intampla daca nu platesc? sau daca atac in instanta aceasta hotarare ?stiu caz care a avut venit infim 10 ron si trebuie sa plateasca tot 468 . baza de calcul e gresita ..
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2015
marianadamian, utilizator
marianadamian a scris:
dar ce se intampla daca nu platesc?

Nu se intampla nimic spectaculos. Se aduna penalitati si la un moment dat va executa silit.


marianadamian a scris:
sau daca atac in instanta aceasta hotarare ?stiu caz care a avut venit infim 10 ron si trebuie sa plateasca tot 468 . baza de calcul e gresita ..

Puteti sa atacati in instanta, insa ..pe ce baza? Trebuie vazut in concret situatiua dvs.
2) In legislatie nu exista notiunea de venit "infim" exista doar venit. Ai castigat 1 leu este venit. Fara venit este zero lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere anuala anaf vasi_patrusel vasi_patrusel De cateva zile, mama mea a primit prin posta, de la ANAF \\"Decizia de impunere anuala pentru plata CASS\\", conform careia trebuie sa plateasca 468 ... (vezi toată discuția)
Decizie pentru stabilirea cass 630 dorinsilviuonea dorinsilviuonea daca am indemnizatie de handicap de 234 lei fara alta sursa de venit,de ce mi-a venit hartie de la ANAF sa platesc 468 lei pe 2012? (vezi toată discuția)
Decizie anaf BALAN_ELENA BALAN_ELENA Buna ziua. In anul 2012 am avut un venit de 168 RON proveniti din vanzarea unei cantitati de fier vechi din gospadaria proprie. In decembrie 2014 am primit de ... (vezi toată discuția)