avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Predare gestiune
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Predare gestiune

Pana in data de 01.07.2014 am fost administrator cu jumatate de norma la o Gradinita. In urma unei decizii a direcțiunii am fost trecuta pe alt post dar nici in ziua de azi nu am predat inventarul. Menționez ca dna contabila a format o comisie de inventar dar aceasta comisie a facut inventarul in lipsa mea, a trecut pe niste foi ce a gasit pe teren eu nesemnand nici un fel de proces verbal. Pe postul meu a fost pusă o îngrijitoare care face si casierie fiind încadrata ca si administrator. Intre timp s- a schimbat locația gradinitei,s- au transportat obiecte de inventar de către diferite persoane,s- au aruncat obiecte fara a se face o reforma in prealabil. Eu vreau sa imi dau demisia si întrebarea mea este: imi poate fi mie imputată o lipsa având in vedere ca doamna contabil nu a binevoit sa facă acel inventar nici macar acum la sfarsit de an?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 16:27, 26 Ianuarie 2015
pai, dumneavostra sunteti gestionarul si trebuie sa fiti informat ...
eu acum sunt pe post de îngrijitoare...e normal ca administratorul de acum sa nu aibă gestiune? E normal ca acea contabila sa nu isi facă datoria? Eu vreau sa stiu cum ma pot apară in caz ca se va face un inventar si se constata multe lipsuri datorită schimbării de locație...eu nu am mai avut chei si acces la nimic din momentul intrării pe alta funcție...
In conformitate cu prevederile HG 2230/1969, predarea-primirea bunurilor se efectueaza in urma procesului de inventariere, in baza listelor de inventariere si a procesului verbal. In cazul predarii-primirii gestiunii listele de inventariere se semneaza de catre gestionarul predator si de catre cel primitor.
[ link extern ]

Potrivit art.4:
Art. 4. - Predarea-primirea gestiunii se face prin inventarierea totala a bunurilor din gestiune, intocmindu-se un proces-verbal ce se semneaza de gestionarul care preda si de gestionarul care primeste gestiunea, precum si de persoanele prevazute in articolul 3.

In cazul in care nu se efectueaza inventarierea si nu se intocmeste proces verbal, gestionarii sint obligati sa refuze predarea-primirea gestiunii.

Citit si acest topic:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2015
carmen01011958, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventar Miliana Miliana Sunt proaspat angajata pe un post de operator facturare -gestionar la un mic depozit de birotica si papetarie. Spuneti-mi, va rog, daca preluarea gestiunii, ... (vezi toată discuția)
Verificare activitate comitet la terminarea mandatului casutza casutza Buna ziua, Vin cu o alta rugamite de ma lamuri pe urmatoarele aspecte: 1. Ce actiuen e mai bine de facut: un audit, o verificare de gestiune contabila ... (vezi toată discuția)
Proces verbal predare primire gent gent Are cineva un proces verbal predare primire gestiune?Multumesc! (vezi toată discuția)